Gehaktballetjes in zoetzure saus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Deze gehaktballetjes in zoetzure saus smaken heerlijk bij knapperige andijvie-stamppot, of maak ze lekker als snack. Een simpel recept.
Gehaktballetjes in zoetzure saus
Zoetzure saus, een Aziatisch getint maaltje met Andijvie, klinkt best grappig. Ook lekker met zoetzure komkommersalade. Het is snel gemaakt en perfect om in de koelkast te bewaren in een grote pot. Komkommer, rode peper en ui, in repen snijden in een marinade van, azijn, suiker en zout.
Bereidingswijze
- Maak van het gehakt, de eieren, wat broodkruimels, peper en zout gehaktballetjes. Bak ze in een braadpan met de helft van de boter rondom bruin. Doe de zilveruitjes en ongeveer de helft van het vocht erbij. Voeg ook de ketchup en basterdsuiker toe en breng het aan de kook. Schep de gehaktballen regelmatig om. Stoof de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan gaar.
- Verhit de overgebleven boter in een grote koekenpan en smoor de andijvie er ongeveer 3 minuten in. Snij de knoflook fijn en voeg deze, samen met wat zout en peper toe. Smoor het nog 1 minuutje.
- Maak de aardappelpuree klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree, andijvie en gehaktballetjes met saus over de borden
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?