Gehaktballetjes in zoetzure saus

Als snack of bij knapperige stamppot
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze gehaktballetjes in zoetzure saus smaken heerlijk bij knapperige andijvie-stamppot, of maak ze lekker als snack. Een simpel recept.

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Zoetzure saus, een Aziatisch getint maaltje met Andijvie, klinkt best grappig. Ook lekker met zoetzure komkommersalade. Het is snel gemaakt en perfect om in de koelkast te bewaren in een grote pot. Komkommer, rode peper en ui, in repen snijden in een marinade van, azijn, suiker en zout.

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelpuree
  • 500 gr gehakt
  • 40 gr boter
  • 1 pot zilveruitjes
  • 100 ml ml ketchup
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 600 gr gesneden andijvie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • Paneermeel

Bereidingswijze

  1. 1Maak van het gehakt, de eieren, wat broodkruimels, peper en zout gehaktballetjes. Bak ze in een braadpan met de helft van de boter rondom bruin. Doe de zilveruitjes en ongeveer de helft van het vocht erbij. Voeg ook de ketchup en basterdsuiker toe en breng het aan de kook. Schep de gehaktballen regelmatig om. Stoof de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan gaar.
  2. 2Verhit de overgebleven boter in een grote koekenpan en smoor de andijvie er ongeveer 3 minuten in. Snij de knoflook fijn en voeg deze, samen met wat zout en peper toe. Smoor het nog 1 minuutje.
  3. 3Maak de aardappelpuree klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree, andijvie en gehaktballetjes met saus over de borden
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...