Gehaktbrood met olijven

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:10 h

Dit gehaktbrood met olijven en zongedroogde tomaten is heel eenvoudig om zelf te maken. Heerlijk op brood of als onderdeel van het hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 125 gram groene olijven met piment
  • 125 gram zwarte olijven met piment
  • 1 ui
  • 4 beschuiten
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1000 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat
  • 3 eetlepels peterselie
  • Boter

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de olijven en tomaten klein en snipper de ui. Pak een grote kom en doe hier het gehakt in. Verkruimel de beschuiten erover en voeg de eieren, ui een snufje zout en nootmuskaat toe. Kneed alles door elkaar en meng daarna ook de olijven en de tomaten door het gehakt.

Stap2

Vet een bakplaat in met de boter. Maak van het gehakt 1 bol en leg hem in het midden van de bakplaat. Bak het gehaktbrood ongeveer 1 uur in de oven gaar en bruin. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat hem even rusten voor je hem aansnijdt.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab