Gehaktbrood met olijven

Gehaktbrood met olijven

Stevig vlees voor op brood
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Dit gehaktbrood met olijven en zongedroogde tomaten is heel eenvoudig om zelf te maken. Heerlijk op brood of voor bij het hoofdgerecht.

Gehaktbrood op z’n Italiaans

Een Italiaanse versie! Met olijven, kruiden en tomatensaus. Weer eens iets anders dan de bekende balletjes.

Ingrediënten

  • 125 gr groene olijven
  • 125 gr zwarte olijven
  • 1 ui
  • 100 gr paneermeel
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 1 kilo rundergehakt
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat
  • 3 el peterselie
  • Boter
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de olijven en tomaten klein en snipper de ui. Pak een grote kom en doe hier het gehakt in. Meng het gehakt met paneermeel, de eieren, ui, Italiaanse kruiden en nootmuskaat. Kneed alles door elkaar en meng daarna ook de olijven en de tomaten door het gehakt.
  2. Vet een bakplaat in met de boter. Maak van het gehakt 1 bol en leg hem in het midden van de bakplaat. Bak het gehaktbrood ongeveer 1 uur in de oven gaar en bruin. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood even rusten voor je gaat aansnijden.

Ook lekker: Gehaktbrood met ei. Gehaktbrood ’n stevig gehakt uit de oven met knoflook ui en salie.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024