Gehaktbrood met paprika

Meatloaf, zowel koud als warm
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Lekker gehaktbrood, heel simpel te maken. Heerlijk voor op brood of als bijgerecht.

Gehaktbrood zowel koud als warm

Een goed gehaktbrood of meatloaf kun je zowel koud als warm eten. Als het net uit de oven komt serveer het lekker warm met een groene salade en een dip van yoghurt en munt. Heb je nog een deel over? Bewaar dat in de koelkast en doe dat lekker op brood de volgende dag. Lekker met mosterd en pickles.

Ingrediënten

  • 450 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ei
  • 70 gr tomatenpuree
  • 150 gr paneermeel
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een blad bakpapier op de bakplaat. Snij de paprika fijn en pureer de paprika met een staafmixer. Voeg de tomatenpuree en het ei toe en meng het door het paprikamengsel. Meng nu ook het gehakt erdoor. Voeg de paneermeel en de geperste knoflook eraan toe en kneed goed. Voeg zout en peper toe.
  2. 2Kneed het gehaktmengsel in de vorm van een brood en leg het op de bakplaat met bakpapier. Bak het gehaktbrood ongeveer 40 minuten in de oven.
  3. 3Giet het vet af wanneer je het gehaktbrood uit de oven haalt en laat het afkoelen. Snij in plakken en serveer het op brood of met wat mosterd.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...