Gehaktbrood met paprika

Gehaktbrood met paprika

Meatloaf, zowel koud als warm
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 40 min
  • Klaar in: Klaar in 50 min
  • Kcal: Calorieën 422

Lekker gehaktbrood, heel simpel te maken. Heerlijk voor op brood of als bijgerecht, met bonen in tomatensaus, een zoete chilisaus of met een dot appelmoes.

Gehaktbrood zowel koud als warm

Een goed gehaktbrood of meatloaf kun je zowel koud als warm eten. Als het net uit de oven komt serveer het lekker warm met een groene salade en een dip van yoghurt en munt. Heb je nog een deel over? Bewaar dat in de koelkast en doe dat lekker op brood de volgende dag. Lekker met mosterd en pickles.

Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Gehaktbrood maken

Gehaktbrood maken

4.1 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 min
40 min
Totale tijd 50 min
Porties 4 personen
calorieën 422

Ingrediënten

  • 450 gr gehakt
  • 1 paprika rood
  • 1 ei
  • 70 gr tomatenpuree
  • 150 gr paneermeel
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat klaar. Snij de paprika fijn en pureer met een staafmixer. (Of hou in kleine blokjes) Voeg de tomatenpuree en het ei toe en meng.
  • Pel en pers de knoflook en voeg samen met het gehakt aan het paprikamengsel toe. Voeg de paneermeel toe en kneed goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kneed het gehaktmengsel in de vorm van een brood en leg het op de bakplaat met bakpapier. (In een broodvorm kan ook) Bak het gehaktbrood zo'n 40 minuten in de oven.
  • Giet het vet af wanneer je het gehaktbrood uit de oven haalt en laat het afkoelen. Snij in plakken en serveer het op brood of met wat mosterd.

Ook lekker met een romige aardappelpuree.
Tip: Knapperige uitje als topping past perfect.

Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.

Gehaktbrood met paprika

Dit recept valt onder

Gehaktbrood
Bijgerecht