Gehaktbrood met paprika
Meatloaf, zowel koud als warm- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
40 min
- Klaar in:
50 min
- Kcal:
422
Lekker gehaktbrood, heel simpel te maken. Heerlijk voor op brood of als bijgerecht, met bonen in tomatensaus, een zoete chilisaus of met een dot appelmoes.
Gehaktbrood zowel koud als warm
Een goed gehaktbrood of meatloaf kun je zowel koud als warm eten. Als het net uit de oven komt serveer het lekker warm met een groene salade en een dip van yoghurt en munt. Heb je nog een deel over? Bewaar dat in de koelkast en doe dat lekker op brood de volgende dag. Lekker met mosterd en pickles.
Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Gehaktbrood maken
Ingrediënten
- 450 gr gehakt
- 1 paprika rood
- 1 ei
- 70 gr tomatenpuree
- 150 gr paneermeel
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat klaar. Snij de paprika fijn en pureer met een staafmixer. (Of hou in kleine blokjes) Voeg de tomatenpuree en het ei toe en meng.
- Pel en pers de knoflook en voeg samen met het gehakt aan het paprikamengsel toe. Voeg de paneermeel toe en kneed goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Kneed het gehaktmengsel in de vorm van een brood en leg het op de bakplaat met bakpapier. (In een broodvorm kan ook) Bak het gehaktbrood zo'n 40 minuten in de oven.
- Giet het vet af wanneer je het gehaktbrood uit de oven haalt en laat het afkoelen. Snij in plakken en serveer het op brood of met wat mosterd.
Ook lekker met een romige aardappelpuree.
Tip: Knapperige uitje als topping past perfect.
Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Was heerlijk 😋
Dank Janis!
Hallo, als het gehaktbrood koud is serveer ik het met geklopte slagroom – peper en zout erdoor en niet te stijf kloppen. Dan nog wat geknipte bieslook erbij en lekker als lunch gerecht.
Goed idee Marjes, dank voor de feedback!
KAN JE HET GEHAKTBROOD OOK INVRIEZEN ?
Dat kan Maria, ’t best per plakje! Is het gehaktbrood met paprika goed gelukt?