Gehaktkebab met komijn en knoflook
Gehaktkebab met komijn en knoflook, op een stokje geregen. Dit traditionele Turks gerecht is geliefd over de hele wereld. Maak nu zelf dit heerlijk gekruide vlees thuis klaar en geniet van de authentieke Turkse smaak.
Smul van dit recept voor gehakt kebab, ook bekend als gehaktkebab, met toevoeging van chilipeper, knoflook en komijn. Serveer met een verfrissende saus van Turkse of Griekse yoghurt.
Ook lekker: Turkse pizza met gehakt en aubergine.
Tip! Voeg eventueel platte peterselie en verse munt toe, lekker fris!
Recept afdrukken
Gehaktkebab met komijn en knoflook, gehakt op ’n stokje. ’n Traditioneel Turks gerecht van gekruid vlees recept.
Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tenen knoflook
- 2 tl chilipeper
- 2 el olijfolie
Instructies
- Meng het gehakt in een kom met de komijn, geperste knoflook, chilipeper en zout.
- Verdeel het gehakt in 8 delen en maak er 8 worsten van. Spies iedere worst en bestrijk ze met olijfolie.
- Verhit een grillpan en grill de kebab rondom bruin en gaar in zo’n 10 minuten. Gehakt op ’n stokje, zo maak je ’t!
Serveer met een frisse komkommersla. En een yoghurt dip met knoflook en citroen.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?