Gehaktkebab met komijn en knoflook

Gehaktkebab met komijn en knoflook

Gehaktkebab met komijn en knoflook, op een stokje geregen. Dit traditionele Turks gerecht is geliefd over de hele wereld. Maak nu zelf dit heerlijk gekruide vlees thuis klaar en geniet van de authentieke Turkse smaak.

Smul van dit recept voor gehakt kebab, ook bekend als ge­hakt­ke­bab, met toevoeging van chilipeper, knoflook en komijn. Serveer met een verfrissende saus van Turkse of Griekse yoghurt.

Ook lekker: Turkse pizza met gehakt en aubergine.

Gehaktkebab recept

Gehaktkebab met komijn en knoflook

3.2 van 55 stemmen
Recept afdrukken
Gehaktkebab met komijn en knoflook, gehakt op ’n stokje. ’n Traditioneel Turks gerecht van gekruid vlees recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 315

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl chilipeper
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met de komijn, geperste knoflook, chilipeper en zout.
  • Verdeel het gehakt in 8 delen en maak er 8 worsten van. Spies iedere worst en bestrijk ze met olijfolie.
  • Verhit een grillpan en grill de kebab rondom bruin en gaar in zo’n 10 minuten. Gehakt op ’n stokje, zo maak je ’t!

Serveer met een frisse komkommersla. En een yoghurt dip met knoflook en citroen.

Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.

Griekse Yoghurt dip maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024