Geitenkaas bonbons

  • Hoeveelheid: 12
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 10m

Denk je bij bonbons alleen aan slecht, veel suiker en chocola? Dat is verleden tijd! Want gezond eten en deze geitenkaas bonbons gaan heel goed samen en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Deze geitenkaas bonbons maken we met 3 toppings. Amandel schaafsel, pistachenootjes en groene kruiden. Het ziet er feestelijk uit en ze smaken heerlijk!

Tip: Je kan zo veel variëren qua toppings als je zelf wilt, probeer ook eens cashewnoten.

Ingrediënten

  • 200 g zachte geitenkaas
  • 30 g amandelschaafsel
  • 60 g pistachenoten
  • Handje bieslook
  • Handje peterselie
  • Handje basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Hak de groene kruiden fijn en verdeel ze over een schaaltje. Pel de pistachenoten, hak ze fijn en leg ze in een schaaltje. Leg het amandelschaafsel in een derde schaaltje.

Stap2

Draai met je handen kleine balletjes van ongeveer 1,5 cm van de geitenkaas. Rol voorzichtig de bolletjes geiten kaas om de beurt door 1 van de 3 toppings. ( Was je handen voordat je met een nieuwe topping begint, anders krijg je een mengeling van smaken )

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

81

Commentaar op recept

  1. posted by Marjolein on 3 maart 2015

    Heerlijk, heb de pistache en kruiden gemaakt. gaat voortaan mee naar iedere verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab