Filodeeg rolletjes met feta en chorizo

Filodeeg rolletjes met feta en chorizo

Rolletjes van fiodeeg
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Supersnelle makkelijke hapjes! Geitenkaas en Chorizo-rolletjes van filodeeg, simpel en snelle snack!

Filodeeg rolletjes met dip

Deze filodeeg rolletjes zijn echt super voor een feestje, serveer met een lekkere dip. Een pittige rode dip of een dipsaus van dikke yoghurt, honing, peper, zout en wat fijngesneden peterselie. Yum!

Ingrediënten

    • 100 gr verse geitenkaas
    • 1 kopje fijngesneden droge chorizo
    • 1 1/2 el bieslook
    • verse zwarte peper
    • 10 vellen ontdooid filodeeg
    • olijfolie

Geitenkaas en chorizo rolletjes maak je zo

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de geitenkaas in een kom samen met de chorizo en de kruiden en meng goed door elkaar.
  2. Het filodeeg is (meestal) in 3 banen opgevouwen, als dit zo is snij je het filodeeg langs de vouwlijnen. Zoniet? Snij dan het deeg zo breed als je je rolletjes wilt hebben. Snij elke baan doormidden en leg de 2 plakken die je dan krijgt op elkaar. Strijk de plak in met olijfolie en leg hier een beetje van het geitenkaas mengsel op.
  3. Rol elk rolletje op en vouw de zijkanten naar binnen. Strijk het opgerolde rolletje weer in met olijfolie.
  4. In 10 minuten bak je de rolletjes bruin in de oven. Het geitenkaas- chorizo mengsel kan uit de rolletjes lopen. Haal dan de rolletjes vast uit de oven. Serveer met een lekkere dip. Enjoy!
Beoordeling: 4.2. van 12 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024