Geitenkaas en Chorizo-rolletjes

Rolletjes van fiodeeg
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Supersnelle makkelijke hapjes! Geitenkaas en Chorizo-rolletjes van filodeeg, simpel en snelle snack!

Filodeegrolletjes met dip

Deze filodeegrolletjes zijn echt super voor een feestje, serveer met een lekkere dip. Een pittige rode dip of een dipsaus van dikke yoghurt, honing, peper, zout en wat fijngesneden peterselie. Yum!

Ingrediënten

    • 100 gr verse geitenkaas
    • 1 kopje fijngesneden droge chorizo
    • 1 1/2 el bieslook
    • verse zwarte peper
    • 10 vellen ontdooid filodeeg
    • olijfolie

Bereidingswijze

      1. 1Laat het filodeeg ruim van tevoren ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de geitenkaas in een schaal samen met de chorizo en de kruiden. Meng goed door elkaar.
      2. 2Meestal is het filodeeg in 3 banen opgevouwen, als dit zo is snij je het filodeeg langs de vouwlijnen. Is dit niet zo gevouwen snij het deeg dan zo breed als je je rolletjes wilt hebben. Snij elke baan doormidden en leg de 2 plakken die je dan krijgt op elkaar. Strijk de plak in met olijfolie en leg hier een beetje van het geitenkaas mengsel op.
      3. 3Rol elk rolletje op en vouw de zijkanten naar binnen. Strijk het opgerolde rolletje weer in met olijfolie.
      4. 4Bak de rolletjes in 10 minuten goudbruin in de oven. Blijf er wel bij, het geitenkaas- chorizo mengsel kan uit de rolletjes lopen. Zodra dat gebeurd moet je de rolletjes uit de oven halen. Serveer met een lekkere dip. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...