Gekarameliseerde sjalotten

Voor erbij, warm of koud
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Echt lekker en makkelijk recept dit sjalotjes recept. Gekarameliseerde sjalotten, snel en simpel te bereiden. Lekker voor erbij en zowel warm of koud op tafel te zetten.

Sjalotten bereiden

Sjalotten, je kunt er van alles mee, stoven, snijden, bakken, uit de oven en natuurlijk karameliseren. Maak een sjalottensaus of chutney, heerlijk koud bij een boterham met kaas. Bak een sjalottentaart of een sjalotten tarte tatin.

Het verschil tussen een ui en een sjalot zit in het uiterlijk en in de smaak. Een sjalot is fijner, milder en zoeter.

In het recept gebruik ik Acacia honing, het is een heldere vloeibare honing met een milde smaak en zachte textuur. Tevens ook heerlijk bij kaas, een marinade, dressing of dessert.

Ingrediënten

  • 12 sjalotten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el acaciahoning
  • 2 el wijnazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de sjalotten en doe samen met de laurier, kruidnagel en een klein scheutje water in een brede pan zodat de sjalotten niet op elkaar liggen. Voeg zout, peper, honing en azijn toe. Laat zachtjes pruttelen en laat 20 minuten op laag vuur staan, met de deksel half op de pan, schep de sjalotten af en toe voorzichtig om.
  2. Haal de deksel van de pan als ze gaar zijn, het vocht zal nu ingekookt zijn tot een stroperige karamel. Eet lekker warm of koud.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...