Gekneusde komkommer salade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 380
Gekneusde komkommer salade met burrata en sesamzaad. Avocado en sla met perzik, waanzinnig met 'n dressing van koriander en komijn.
Geplette komkommer sla
Geplette komkommer sla, 'n zomerhit naar een recept van Yvette van Boven uit haar nieuwste boek "Home Made Basics". Het pletten van de komkommer is niet voor niks: Doordat de komkommer niet gesneden maar gekneusd wordt, loopt de dressing er niet af maar trekt het lekker in elke kier van de groente.
Voor deze salade dressing is een vijzel wel een vereiste. De smaken mengen zo goed samen. Neem voor de verse kruiden, 'n mix van koriander, verveine en munt.
Komkommer avocado en perziksla
- Maak de dressing. Rooster en maal 't koriander- en komijnzaad met de knoflook en wat zout fijn in een vijzel. Roer 't sap en rasp van de citroen mee, zo ook de chilivlokken en peper naar smaak. Giet de olijfolie er in een dunne straal bij.
- Snij de komkommers schuin in stukken en sla iets kapot, snij de perziken in partjes, de avocado in blokjes en hak de verse kruiden. Meng met de dressing en laat even staan.
- Rooster de pompoenpitten en maak de salade hiermee af samen met 't sesamzaad en de bol burrata. Komkommer avocado en perziksla maak je zó.
Eet met een knapperig stuk brood. Maak eventueel nog 'n groene pesto. Hoe maak je een groene pesto zó!
Wist je dat? Zo smaakt komkommer nog lekkerder.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?