Gemarineerd rood fruit recept
Zomer lekkers- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 10 min
Zomers lekker! Gemarineerd rood fruit kan overal bij, ontbijt met kwark, een bol ijs of vers geklopte lobbige room. Een makkelijk recept wat je prima een dag van te voren kan maken. Het lekkerste is als je het gemarineerde rood fruit ijskoud op tafel zet. Twee uur heb je zeker nodig voor dit gemarineerd rood fruit recept maar langer laten koelen is nog lekkerder. Aardbeien, bramen en framboos, zomers aan de slag!
Fruit gemarineerd uit de oven
Gemarineerd fruit is ook goddelijk uit de oven, in tegenstelling tot hierboven. Lekker warm en kruidig, super voor de leftovers. Serveer met een bol ijs als dessert of met yoghurt voor het ontbijt. Verwarm de oven op 150 graden en laat het gemarineerde fruit een uurtje in de oven staan.
Bereidingswijze zomerfruit
- Breng de wijn langzaam aan de kook. Rasp de schil van de sinaasappel en schraap het merg uit het vanillestokje. Draai het vuur laag en voeg de geraspte schil en de vanille toe. Zo ook de cognac, suiker, kaneelstokje, kruidnagel en de steranijs. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Hou de pan ietsje schuin, flambeer kort en laat even afkoelen. Meng het verse fruit in een schaal, schenk de warme wijn door een zeef op het verse fruit. Laat het zomerfruit minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Maak je liever gemarineerd fruit zonder alcohol? Gebruik voor de helft druivensap en de helft water. Laat de cognac en het flamberen achterwege.
Ook lekker van rood fruit, vruchtencoulis.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen