Zoet en zomers: gemarineerd rood fruit
Zomers genieten! Gemarineerd rood fruit is veelzijdig en heerlijk bij elk moment van de dag — of het nu bij je ontbijt met kwark, een bol ijs, of vers geklopte room is. Dit makkelijke recept kun je prima een dag van tevoren maken. Het is het lekkerst als je het ijskoud serveert. Voor het beste resultaat, laat het fruit minstens twee uur koelen, maar langer is nog beter. Met aardbeien, bramen en frambozen haal je de zomer in huis.
Voor een andere heerlijke twist kun je het gemarineerde fruit ook uit de oven proberen. Het resultaat is warm en kruidig, ideaal voor leftovers. Serveer het als dessert met een bol ijs of als ontbijt met yoghurt. Verwarm de oven op 150 graden en bak het gemarineerde fruit een uur lang.
Ook lekker: tiramisu met rood fruit.
Ingrediënten
- 750 ml fruitige rode wijn
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 150 gr suiker
- 100 ml cognac
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 250 gr frambozen
- 125 gr bramen
- 125 gr aardbeien
Instructies
- Breng de wijn langzaam aan de kook. Rasp de schil van de sinaasappel en schraap het merg uit het vanillestokje.
- Zet het vuur laag en voeg de sinaasappelrasp, vanillemerg, cognac, suiker, kaneelstokje, kruidnagel en steranijs toe.
- Roer tot de suiker is opgelost. Houd de pan iets schuin, flambeer kort en laat het mengsel even afkoelen.
- Meng het verse fruit in een schaal en zeef de warme wijn erover. Laat het zomerfruit van rood fruit minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Maak je liever gemarineerd fruit zonder alcohol? Gebruik dan voor de helft druivensap en voor de helft water, en laat de cognac en het flamberen weg.
Ook lekker met rood fruit: vruchtencoulis.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?