Gemarineerde garnalen

Gemarineerde garnalen

Fris van limoen en aromatische smaak van knoflook
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 1 uur
  • Klaar in: Klaar in 1 uur 10 min
  • Kcal: Calorieën 165

Gemarineerde garnalen, fris van limoen en een aromatische smaak van knoflook. Een snel en eenvoudige marinade voor garnalen voor bbq of gourmet, perfect voor tijdens de kerst, gamba’s marineren doe je zó.

Garnalen marineren met knoflook

Garnalen marineren met knoflook is easy, bak je ze in de koekenpan, dan hou je zo’n lekkere dressing over van krokante knoflook. Doe door de pasta of dip met brood. Hou je van pittig voeg wat chilivlokken toe aan de marinade. ’t Sap van limoen maakt de garnaal lekker fris.

Rauwe knoflook smaakt scherp en door de knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter.

Ook lekker: kibbeling maken met remouladesaus.

Gemarineerde garnalen

Gemarineerde garnalen

3.4 van 46 stemmen
Recept afdrukken
Garnalen gemarineerd, lekker fris door de limoen en bite door de knoflook een echte topper bij de (kerst) gourmet.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Kcal 165

Ingrediënten

  • 250 gr garnalen
  • 4 el bieslook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen of limoen

Instructies

  • Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de bieslook fijn.
  • Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de bieslook en olijfolie toe. Pers de knoflook boven de garnalen en schep goed om. Knijp het sap van een citroen of limoen uit boven de garnalen en voor een pittige marinade voeg je 1 eetlepel sambal toe.
  • Dek de garnalen af en laat zo'n 1 uur marineren in de koelkast. Bak vervolgens aan tafel de garnalen in kleine porties in een gourmetpannetje. Vergeet ze niet regelmatig om te scheppen. Garnalen marineren doe je zó.

Eet lekker met een stuk brood en hot chilisaus.

Ook lekker: pasta pesto met garnalen of tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.

Maak ook eens een vis shaslick. Met garnalen, zalm, gele paprika en ui.

Vis shaslick maken met zalm en garnalen

Dit recept valt onder

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?