Gemarineerde garnalen

Fris van limoen en bite van knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Een snel en eenvoudige marinade voor garnalen voor het gourmetten, ideaal voor tijdens de kerst!

Garnalen gemarineerd zijn krokant door de knoflook

Als je de garnalen gemarineerd hebt en je wil ze bakken in de koekenpan, dan hou je zo’n lekkere dressing over van knapperige knoflook voor bijvoorbeeld door de pasta. Ook lekker en makkelijk voor een broodje, je kunt hier zo lekker mee dippen. Hou je van pittig? Voeg dan een eetlepel sambal toe aan de marinade. Het sap van een limoen maakt de garnaal lekker fris.

Ingrediënten

  • 250 gr garnalen
  • 4 el bieslook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen/limoen

Bereidingswijze

  1. 1Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de bieslook fijn.
  2. 2Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de bieslook en de olijfolie toe. Pers de knoflook boven de garnalen en schep goed om. Knijp het sap van een citroen of limoen uit boven de garnalen en voor een pittige marinade voeg je 1 eetlepel sambal toe.
  3. 3Dek de garnalen af en laat het ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. Bak vervolgens aan tafel de garnalen in kleine porties een gourmetpannetje. Vergeet ze niet regelmatig om te scheppen.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...