Gemarineerde garnalen
Garnalen marineren is simpel en zijn meest favoriet bij de (kerst) gourmet. De smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en chilivlokken. Gemarineerde garnalen smaken gewoon lekkerder als je ze even wat aandacht geeft. Zo is rauwe knoflook smaakt scherp, maar door de knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Altijd bakken met boter, zodat je de gemarineerde garnalen kunt serveren met een lekker knoflook-botersausje.
Garnalen marineren met knoflook
Garnalen marineren met knoflook is easy, bak je ze in de koekenpan, dan hou je zo'n lekkere dressing over van krokante knoflook. Doe door de pasta of dip met brood. Hou je van een rokerige smaak bij je zeevruchten? Voeg dan paprikapoeder toe aan de marinade. Natuurlijk mogen we het sap van de citroen niet vergeten, want dat maakt de garnaal lekker fris.
Ook lekker: kibbeling maken met remouladesaus.
Garnalen marineren
Ingrediënten
- 250 gr garnalen
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 4 el boter om in te bakken
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
- Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit boven de garnalen en schep goed om
- Dek de garnalen af en laat zo'n 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit een (gourmet)pan en laat de boter smelten. Bak vervolgens de garnalen en schep regelmatig om, zodat ze goed garen. Bak ongeveer 5 minuten. Serveer met grof gehakte peterselie. Garnalen marineren doe je zó.
Eet lekker met een stuk brood en hot chilisaus.
Ook lekker: pasta pesto met garnalen of tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.
Maak ook eens een vis shaslick met garnalen, zalm, gele paprika en ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?