Gemarineerde garnalen

Gemarineerde garnalen

Fris van limoen en bite van knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Gemarineerde garnalen, fris van limoen en een bite van knoflook. Een snel en eenvoudige marinade voor garnalen voor bbq of gourmet, perfect voor tijdens de kerst, gamba’s marineren doe je zó!

Garnalen marineren met knoflook

Garnalen marineren met knoflook is easy, bak je ze in de koekenpan, dan hou je zo’n lekkere dressing over van krokante knoflook. Doe door de pasta of dip met brood. Hou je van pittig voeg wat chilivlokken toe aan de marinade. ’t Sap van limoen maakt de garnaal lekker fris.

Ingrediënten

  • 250 gr garnalen
  • 4 el bieslook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen of limoen

Garnalen marineren

  1. Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de bieslook fijn.
  2. Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de bieslook en de olijfolie toe. Pers de knoflook boven de garnalen en schep goed om. Knijp het sap van een citroen of limoen uit boven de garnalen en voor een pittige marinade voeg je 1 eetlepel sambal toe.
  3. Dek de garnalen af en laat het ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. Bak vervolgens aan tafel de garnalen in kleine porties een gourmetpannetje. Vergeet ze niet regelmatig om te scheppen. Garnalen marineren zó doe je dat.

Ook lekker: Pasta pesto met garnalen of Tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 18 stemmen.
Please wait...