Gemarineerde garnalen
Fris van limoen en aromatische smaak van knoflook- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
1 uur
- Klaar in:
1 uur 10 min
- Kcal:
165
Gemarineerde garnalen, fris van limoen en een aromatische smaak van knoflook. Een snel en eenvoudige marinade voor garnalen voor bbq of gourmet, perfect voor tijdens de kerst, gamba’s marineren doe je zó.
Garnalen marineren met knoflook
Garnalen marineren met knoflook is easy, bak je ze in de koekenpan, dan hou je zo’n lekkere dressing over van krokante knoflook. Doe door de pasta of dip met brood. Hou je van pittig voeg wat chilivlokken toe aan de marinade. ’t Sap van limoen maakt de garnaal lekker fris.
Rauwe knoflook smaakt scherp en door de knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter.
Ook lekker: kibbeling maken met remouladesaus.
Gemarineerde garnalen
Ingrediënten
- 250 gr garnalen
- 4 el bieslook
- 5 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen of limoen
Instructies
- Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de bieslook fijn.
- Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de bieslook en olijfolie toe. Pers de knoflook boven de garnalen en schep goed om. Knijp het sap van een citroen of limoen uit boven de garnalen en voor een pittige marinade voeg je 1 eetlepel sambal toe.
- Dek de garnalen af en laat zo'n 1 uur marineren in de koelkast. Bak vervolgens aan tafel de garnalen in kleine porties in een gourmetpannetje. Vergeet ze niet regelmatig om te scheppen. Garnalen marineren doe je zó.
Eet lekker met een stuk brood en hot chilisaus.
Ook lekker: pasta pesto met garnalen of tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.
Maak ook eens een vis shaslick. Met garnalen, zalm, gele paprika en ui.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?