In knoflook gemarineerde garnalen
Garnalen marineren is simpel en een favoriet voor (kerst) gourmet. De smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en chilivlokken. Gemarineerde garnalen smaken gewoon lekkerder als je ze even wat aandacht geeft. Zo is rauwe knoflook smaakt scherp, maar door de knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Altijd bakken in boter, zodat je de gemarineerde garnalen kunt serveren met een heerlijke knoflook-botersaus.
Garnalen marineren met knoflook is eenvoudig, en als je ze in de koekenpan bakt, blijft er een heerlijke dressing van krokante knoflook over. Voeg deze toe aan pasta of gebruik het als dip voor brood. Als je van een rokerige smaak houdt bij je zeevruchten, voeg dan paprikapoeder toe aan de marinade. Natuurlijk mogen we het sap van de citroen niet vergeten, want dat maakt de garnaal lekker fris.
Ook lekker: kibbeling maken met remouladesaus.
Ingrediënten
- 250 gr garnalen
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 4 el boter om in te bakken
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
- Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit boven de garnalen en schep goed om
- Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit een (gourmet)pan en laat de boter smelten. Bak de garnalen vervolgens, roer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen gegarneerd met grof gehakte peterselie.
Eet lekker met een stuk brood en hot chilisaus.
Ook lekker: pasta pesto met garnalen of tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.
Maak ook eens een vis shaslick met garnalen, zalm, gele paprika en ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?