Gepocheerde kip met bimi

Sappige kip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Probeer deze gepocheerde kip met bimi, rijst en sambal. Heel eenvoudig, gezond en erg lekker!

Kip pocheren

Een stukje kip hoef je niet altijd in de pan of oven te bakken, kip pocheren is ook een fijne bereidingswijze.
Het vlees blijft mager, je gebruikt geen olie of boter. Het kippenvlees wordt niet droog en als extra smaakmakers zoals een bouillonblokje, geplette knoflookteentjes, een blaadje laurier, wortel of verse kruiden toevoegt, krijgt de kip alleen maar meer smaak en het vlees blijft heerlijk sappig!

Ingrediënten

  • 2 el sesamzaad
  • 400 gr bimi
  • 2 el sesamolie
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 el sambal badjak
  • 300 gr kipfilet
  • 1 1/2 el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 350 gr rijst

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat het zaad afkoelen op een bord. Breng een laag kokend water aan de kook in een pan en hang er een metalen vergiet boven. Besprenkel de bimi met de helft van de sesamolie en leg ze in het vergiet. Leg er een deksel bovenop en laat de bimi ongeveer 8 minuten stomen. Je kunt ook een stoompan gebruiken.
  2. 2Breng een pan met een liter water aan de kook en doe hier de geschilde gember, geperste knoflook, 1 eetlepel sambal, en een snufje zout in. Laat het water ongeveer 5 minuten koken.
  3. 3Halveer de kipfilets en leg ze 10 minuten in het water. Het water mag niet koken, maar moet tegen de kook aanblijven.
  4. 4Mix de sojasaus, rijstazijn en de andere helft van de sesamolie door elkaar. Verdeel de bimi over de borden en besprenkel de groenten met de sausmix en het sesamzaad. Leg de gepocheerde kipfilets op de bimi en garneer met de rest van de sambal. Serveer met rijst.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...