Gepocheerde kip met bimi

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Wil je eens iets anders eten vanavond? Probeer dan deze gepocheerde kip met bimi, rijst en sambal. Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het recept is heel eenvoudig!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 400 gram bimi
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 300 gram kipfilet
  • 1 1/2 sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 350 gram

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Breng een laag kokend water aan de kook in een pan en hang er een metalen vergiet boven. Besprenkel de bimi met de helft van de sesamolie en leg ze in het vergiet. Leg er een deksel bovenop en laat de bimi ongeveer 8 minuten stomen. (Je kunt natuurijk ook een stoompan gebruiken als je die hebt.)

Stap2

Breng een pan met een liter water aan de kook en doe hier de geschilde gember, geperste knoflook, 1 eetlepel sambal, en een snufje zout in. Laat het water ongeveer 5 minuten koken.

Stap3

Halveer de kipfilets en leg ze ongeveer 10 minuten in het water. Het water mag niet koken, maar moet tegen de kook aanblijven.

Stap4

Mix de sojasaus, rijstazijn en de andere helft van de sesamolie door elkaar. Verdeel de bimi over 4 borden en besprenkel het met de sausmix en het sesamzaad. Leg de gepocheerde kipfilets erop en garneer met de rest van de sambal. Serveer met de rijst.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab