Gepocheerde kip met broccoli
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 290
Gepocheerde kip met broccoli (of bimi) met 'n dressing van soja en geroosterde sesam. Heel eenvoudig te maken, 'n gezond en lekker recept.
Kip pocheren
Kip hoeft niet altijd in de pan of oven, kip pocheren is een gezonde bereidingswijze. De kip blijft zacht en sappig en door de smaakmakers heeft de kip veel smaak. Bovendien gebruik je bij 't pocheren van de kip geen vet.
Probeer ook eens dit broccoli burger recept met rode ui, labneh en knoflook, mega lekker en simpel. Of maak eens: kippensoep met een handvol ingrediënten.
Gepocheerd kip recept
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Breng een pan met 1 liter water aan de kook. Schil de gember, pel en pers de knoflook en voeg beide toe aan 't water samen met de sambal en een snuf zout. Laat het water zo'n 5 minuten koken.
- Leg de kipfilet haasjes 10 minuten in de pan met gekruid water op laag vuur, zorg dat 't net niet kookt. Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
- Meng de dressing van sojasaus, rijstazijn en sesamolie door elkaar. Verdeel de broccoli in kommen met de dressing en het sesamzaad. Leg de gepocheerde kipfilets erbij en serveer met de rijst. Gepocheerd kip recept zó maak je dat.
Tip: Stoom de broccoli met 1 eetlepel sesamolie, of neem bimi ipv broccoli. Eet met 'n schep sambal.
Ook lekker: Pasta met kip room en citroen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?