Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Met basilicum en amandelen
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min

Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat met basilicum en amandelen, super lekker en erg eenvoudig te maken. Aubergine gerold in folie is perfect om te poffen in de oven. Romige burrata is super zacht en past perfect tussen de aubergine, maak ‘t!

Aubergine met tomaat

Aubergine met tomaat als smaakmaker, smaak van verse tijm, bite van zeezout en wat pit van peper en voor de liefhebber chilivlokken. De smaak van aubergine is niet zo overheersend, je kan dus alle kanten op.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 bollen burrata
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 4 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • peper zout
  • verse basilicum
  • verse peper
  • grof zee zout
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat recept

Zo pof je een aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden, was de aubergines smeer in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie in. Pof de aubergines zo’n drie kwartier in de oven, als ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
  2. Was de cherrytomaatjes, haal de kroontjes eraf en snij ze doormidden, haal de blaadjes van de tijm takjes. Leg de tomaatjes op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en strooi met de tijmblaadjes, peper, grof zeezout en olijfolie. Rooster de cherrytomaatjes met de aubergine voor een half uur tot ze zacht zijn.
  3. In de tussentijd hak je de amandelen en rooster deze in een droge koekenpan. Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal ze uit de oven en snijd je ze voor 3/4 in. Vul de aubergines met de bol burrata en verdeel de geroosterde tomaten eroverheen. Maak af met de amandelen en basilicum. Zo pof je een aubergine.

En is ’t mooi weer? Dan maak je deze heel gemakkelijk op de bbq!

Meer aubergine, aubergines met yoghurtsaus en granaatappel.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...