Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Gepofte aubergine met burrata, geroosterde tomaat, basilicum en amandelen: heerlijk en eenvoudig. Gebruik folie voor het poffen in de oven. Romige burrata tussen de aubergine maakt het perfect! Met tomaat, verse tijm, zeezout, peper en chilivlokken voor extra smaak. De auberginesmaak is subtiel, dus experimenteer naar hartenlust!

Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Gepofte aubergine

4.4 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat, basilicum en amandelen. Romig, super zachte aubergine, probeer het eens.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 622

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 bollen burrata
  • 200 gr cherrytomaten
  • 4 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • basilicum verse
  • peper vers gemalen
  • zeezout grof
  • 1 handje amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden, was de aubergines smeer in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie in.
  • Pof de aubergines zo’n drie kwartier in de oven, als ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
  • Was de cherrytomaten, haal de kroontjes eraf en snij ze doormidden, haal de blaadjes van de tijm takjes. Leg de tomaten op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en strooi met de tijmblaadjes, peper, zeezout en olijfolie.
  • Rooster de cherrytomaatjes naast de aubergine in de oven voor een half uur tot ze zacht zijn.
  • In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je deze in een droge koekenpan.
  • Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal uit de oven en snijd ze voor 3/4 in. Vul de gepofte aubergine met de bol burrata en verdeel de geroosterde tomaten eroverheen. Maak af met de amandelen en basilicum.

Tip: met mooi weer kan je de aubergine poffen op de bbq.

Meer: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel. Een vegetarisch recept uit de oven.

Gepofte aubergine recept
Aubergine poffen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ellen 4 februari 2020 at 07:35 - Reply

    Lekker! Heb ipv amandelen pijnboompitten gebruikt. En kleine aubergine genomen daar blijft niet veel van over na het gaar poffen, volgende keer pak ik een grotere.

  2. Gerda 2 augustus 2020 at 13:13 - Reply

    Super receptje, ‘k heb het al enkele malen gemaakt, super lekker! Ik zal het nog dikwijls klaarmaken want het is zo makkelijk en zo smakelijk.

  3. Layla 12 april 2021 at 15:41 - Reply

    Ziet er heerlijk uit. Alleen weet ik niet wat je precies bedoelt met het roosteren van de cherrytomaatjes “voor” een half uur? Moet dat voorafgaand aan een half uur, en hoe lang zou dat dan zijn? En wat moet ik doen met dat halve uur wat daarna nog komt?

    • Miranda Bernáth 12 april 2021 at 17:21 - Reply

      Hi Layla, de tomaatjes kan je na een kwartier bij de aubergine in de oven schuiven, zo zijn deze tegelijk klaar. (De aubergine heeft 3 kwartier nodig)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024