Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat
Gepofte aubergine met burrata, geroosterde tomaat, basilicum en amandelen: heerlijk en eenvoudig. Gebruik folie voor het poffen in de oven. Romige burrata tussen de aubergine maakt het perfect! Met tomaat, verse tijm, zeezout, peper en chilivlokken voor extra smaak. De auberginesmaak is subtiel, dus experimenteer naar hartenlust!
Recept afdrukken
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat, basilicum en amandelen. Romig, super zachte aubergine, probeer het eens.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 bollen burrata
- 200 gr cherrytomaten
- 4 takjes verse tijm
- olijfolie
- basilicum verse
- peper vers gemalen
- zeezout grof
- 1 handje amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden, was de aubergines smeer in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie in.
- Pof de aubergines zo’n drie kwartier in de oven, als ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
- Was de cherrytomaten, haal de kroontjes eraf en snij ze doormidden, haal de blaadjes van de tijm takjes. Leg de tomaten op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en strooi met de tijmblaadjes, peper, zeezout en olijfolie.
- Rooster de cherrytomaatjes naast de aubergine in de oven voor een half uur tot ze zacht zijn.
- In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je deze in een droge koekenpan.
- Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal uit de oven en snijd ze voor 3/4 in. Vul de gepofte aubergine met de bol burrata en verdeel de geroosterde tomaten eroverheen. Maak af met de amandelen en basilicum.
Tip: met mooi weer kan je de aubergine poffen op de bbq.
Meer: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel. Een vegetarisch recept uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ziet er heerlijk uit. Alleen weet ik niet wat je precies bedoelt met het roosteren van de cherrytomaatjes “voor” een half uur? Moet dat voorafgaand aan een half uur, en hoe lang zou dat dan zijn? En wat moet ik doen met dat halve uur wat daarna nog komt?
Hi Layla, de tomaatjes kan je na een kwartier bij de aubergine in de oven schuiven, zo zijn deze tegelijk klaar. (De aubergine heeft 3 kwartier nodig)
Super receptje, ‘k heb het al enkele malen gemaakt, super lekker! Ik zal het nog dikwijls klaarmaken want het is zo makkelijk en zo smakelijk.
Echt hé Gerda, dank je!
Lekker! Heb ipv amandelen pijnboompitten gebruikt. En kleine aubergine genomen daar blijft niet veel van over na het gaar poffen, volgende keer pak ik een grotere.
Smaakt naar meer toch Ellen, dank je!