Gepofte rijst rotsjes

Gepofte rijst rotsjes

Gepofte rijst rotsjes van witte chocolade en rice krispies, heel erg lekker. De rotsjes zijn makkelijk te maken en zó klaar. Gepofte rijst kan je goed als ontbijt eten met melk, maar het is nog lekkerder om te verwerken in koekjes, chocolade of gezonde repen. Gepofte rijst ofwel puffed rice is overal verkrijgbaar. Zelf zou je ook rijst kunnen poffen maar dat is niet eenvoudig, het werkt helaas niet zoals popcorn. Klaar voor een movienight?

Gepofte rijst rotsjes

Zo maak je witte chocolade crispies

4.6 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Gepofte rijst rotsjes witte chocolade rice krispies, super lekker! Makkelijk te maken zó klaar, ready movie night.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 20 stuks
calorieën 60

Ingrediënten

  • 40 gr gepofte rijst
  • 200 gr witte chocolade

Instructies

  • Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten of smelt met behulp van de magnetron (temperen).
  • Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de gepofte rijst er aan toe.
  • Meng goed door elkaar en schep lepel voor lepel hoopjes van het chocolade mengsel op bakpapier.
  • Laat de chocolade stollen en bewaar de gepofte rijst rotsjes op kamertemperatuur. Zó maak je witte chocolade crispies.

Varieer met de chocolade, melk en puur, noten en gedroogd fruit. Als je meer zoete snacks zelf wil maken is fudge, ook erg lekker. Ook een idee, pindarotsjes met pure chocolade recept.

Gepofte rijst rotsjes witte chocolade
Gepofte rijst rotsjes simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024