Gepofte rijst rotsjes
Gepofte rijst rotsjes van witte chocolade en rice krispies, heel erg lekker. De rotsjes zijn makkelijk te maken en zó klaar. Gepofte rijst kan je goed als ontbijt eten met melk, maar het is nog lekkerder om te verwerken in koekjes, chocolade of gezonde repen. Gepofte rijst ofwel puffed rice is overal verkrijgbaar. Zelf zou je ook rijst kunnen poffen maar dat is niet eenvoudig, het werkt helaas niet zoals popcorn. Klaar voor een movienight?
Recept afdrukken
Gepofte rijst rotsjes witte chocolade rice krispies, super lekker! Makkelijk te maken zó klaar, ready movie night.
Ingrediënten
- 40 gr gepofte rijst
- 200 gr witte chocolade
Instructies
- Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de gepofte rijst er aan toe.
- Meng goed door elkaar en schep lepel voor lepel hoopjes van het chocolade mengsel op bakpapier.
- Laat de chocolade stollen en bewaar de gepofte rijst rotsjes op kamertemperatuur. Zó maak je witte chocolade crispies.
Varieer met de chocolade, melk en puur, noten en gedroogd fruit. Als je meer zoete snacks zelf wil maken is fudge, ook erg lekker. Ook een idee, pindarotsjes met pure chocolade recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?