Gepofte zoete aardappel met tzatziki
Gepofte zoete aardappel met tzatziki is geweldig lekker. Knapperig uit de oven en heerlijk romig met een frisse tzatziki topping. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, eenvoudig te bereiden en vol van smaak.
Ontdek de eindeloze mogelijkheden van gepofte zoete aardappels. Probeer bijvoorbeeld deze Griekse variant met feta, tzatziki en knapperige radijs voor een smaakexplosie waar je geen genoeg van krijgt. Een zoete aardappel poffen is eenvoudig en een absolute favoriet.
Zoete aardappel poffen is een knapperige traktatie uit de oven, perfect als hoofdgerecht of bijgerecht. Probeer deze variant voor een smaakvolle twist!
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie extra vergine
Tzatziki
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- munt vers
- citroensap
Topping
- 50 gr feta kaas
- 4 radijsjes
- 1 rode ui
- 1 rode peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappels en wrijf in met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en leg drie kwartier tot een uur in de oven. (hangt af van de grootte)
Tzatziki
- Maak de tzatziki: schil en snij de komkommer dun, schil en pers de knoflook, hak de munt en meng samen met de Griekse yoghurt en wat citroensap.
Topping
- Maak de topping: snij de rode ui in dunne ringen, snij de radijsjes in plakjes en de rode peper fijn.
Vullen
- De zoete aardappel poffen is klaar: snij open en vul met een flinke dot tzatziki, krummel van feta, schijfjes radijs, rode ui en rode peper. Maak af met blaadjes munt.
Geniet van deze gepofte zoete aardappel met feta en tzatziki. Met mooi weer maak je 'm niet in de oven maar op de barbecue!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?