
Gepofte zoete aardappel met tzatziki
Gepofte zoete aardappel met tzatziki – een simpel en smaakvol gerecht. Knapperig uit de oven, romig en fris met een Griekse twist. Perfect als hoofd- of bijgerecht en makkelijk te maken. Deze variant met tzatziki, feta en knapperige radijs is een echte smaakexplosie. Zoete aardappel poffen is simpel en altijd een goed idee, een absolute favoriet met ingrediënten die je meeestal gewoon al in huis hebt.
Ontdek de eindeloze mogelijkheden van een gepofte zoete aardappel.

Zoete aardappel poffen is een knapperige traktatie uit de oven, perfect als hoofdgerecht of bijgerecht. Probeer deze variant voor een smaakvolle twist!
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie extra vergine
Tzatziki
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- munt vers
- citroensap
Topping
- 50 gr feta kaas
- 4 radijsjes
- 1 rode ui
- 1 rode peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappels en wrijf in met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en leg drie kwartier tot een uur in de oven. (hangt af van de grootte)
Tzatziki
- Maak de tzatziki: schil en snij de komkommer dun, schil en pers de knoflook, hak de munt en meng samen met de Griekse yoghurt en wat citroensap.
Topping
- Maak de topping: snij de rode ui in dunne ringen, snij de radijsjes in plakjes en de rode peper fijn.
Vullen
- De zoete aardappel poffen is klaar: snij open en vul met een flinke dot tzatziki, krummel van feta, schijfjes radijs, rode ui en rode peper. Maak af met blaadjes munt.
Geniet van deze gepofte zoete aardappel met feta en tzatziki. Met mooi weer maak je 'm niet in de oven maar op de barbecue!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?