Gepofte zoete aardappel met tzatziki
Feta en radijs- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur
Yes, te gek lekker! Gepofte zoete aardappel met tzatziki, uit de oven lekker krokant en fris en romig. Heerlijk en makkelijk als hoofd of bijgerecht te serveren.
Zoete aardappels poffen
Een makkelijke manier om te bereiden, zoete aardappels poffen. Ook kan je volop variëren, mogelijkheden zijn eindeloos met deze zoete vriend. Hier een Griekse variant met feta, tzatziki en knapperige radijs. Mijn groente favoriet!
Bereidingswijze zoete aardappel recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en wrijf in met de olie. Verpak in aluminiumfolie en leg drie kwartier tot een uur in de oven.
- Maak intussen de tzatziki, schil en snij de komkommer fijn, schil en pers de knoflook, hak de munt en meng samen met de Griekse yoghurt en wat citroensap. Snij de rode ui in dunne ringen, snij de radijsjes in plakjes en de rode peper fijn.
- Snijd de zoete aardappel open en vul. Een flinke dot tzatziki, krummel van feta, schijfjes radijs, rode ui en rode peper. Maak af met blaadjes munt.
Genieten! Van dit zoete aardappel recept! Sun shine!
Tzatziki recept.