Gerookte forelmousse

Gerookte forelmousse

Met crème fraîche en bieslook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 140

Gerookte forelmousse met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse voor kerst.

Forelmousse met appel

Gerookte forelmousse met appel voor een frisse touch en bite in de mousse. Neem een zure harde appel en snij in kleine blokjes en voeg toe.

Ook lekker: sardientjes- of makreelspread met toast of rijstcrackers.

Lekker voor Kerst | Smeersels voor op toastjes zoals: Makreelsalade recept.

Meer: gezonde spread voor op brood of toast.

Mousse van forel op toast

Forelmousse in een glaasje

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Gang Borrelhapje, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Porties 4 personen
calorieën 140

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte forelfilet
  • 2 el verse bieslook gehakt
  • 125 gr crème fraîche
  • toast of crackers naar keuze

Instructies

  • Meng de forel met de crème fraîche en maal tot een fijne mousse in een keukenmachine. Snij de bieslook fijn en voeg toe samen met peper en zout naar smaak.
  • Neem toastjes of crackers en dip of besmeer met de mousse.

Eet lekker bij de borrel!
Tip: Geroosterd sesamzaad of pittige kiemgroenten als topping past ook perfect.

Ook lekker: rucola stamppot met makreel kappertjes en ui.

Forel voor op een toastje

Dit recept valt onder

Vis
Bijgerechten
Forelmousse kerst