Gerookte forelmousse

Gerookte forelmousse

Gerookte forelmousse met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse.

Forelmousse met appel

Gerookte forelmousse met appel voor een frisse touch en bite in de mousse. Neem een zure harde appel en snij in kleine blokjes en voeg toe.

Ook lekker: sardientjes- of makreelspread met toast of rijstcrackers.

Lekker voor een aperitivo | Smeersels voor op toastjes zoals: makreelsalade recept.

Meer: gezonde spread voor op brood of toast.

Mousse van forel op toast

Forelmousse

4.8 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Gerookte forelmousse met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse. Extra fris met appel.
Gang Borrelhapje, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 140

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte forelfilet
  • 2 el verse bieslook gehakt
  • 125 gr crème fraîche
  • toast of crackers naar keuze

Instructies

  • Meng de forel met de crème fraîche en maal tot een fijne mousse in een keukenmachine. Snij de bieslook fijn en voeg toe samen met peper en zout naar smaak.
  • Neem toastjes of crackers en dip of besmeer met de mousse.

Eet lekker bij de borrel of neem mee in de lunchtrommel.
Tip: Geroosterd sesamzaad of pittige kiemgroenten als topping past ook perfect.

Ook lekker: rucola stamppot met makreel kappertjes en ui.

Forel voor op een toastje
Forelmousse kerst

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren