Gerookte forelmousse
Gerookte forelmousse met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse.
Forelmousse met appel
Gerookte forelmousse met appel voor een frisse touch en bite in de mousse. Neem een zure harde appel en snij in kleine blokjes en voeg toe.
Ook lekker: sardientjes- of makreelspread met toast of rijstcrackers.
Lekker voor een aperitivo | Smeersels voor op toastjes zoals: makreelsalade recept.
Meer: gezonde spread voor op brood of toast.
Recept afdrukken
Gerookte forelmousse met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse. Extra fris met appel.
Ingrediënten
- 150 gr gerookte forelfilet
- 2 el verse bieslook gehakt
- 125 gr crème fraîche
- toast of crackers naar keuze
Instructies
- Meng de forel met de crème fraîche en maal tot een fijne mousse in een keukenmachine. Snij de bieslook fijn en voeg toe samen met peper en zout naar smaak.
- Neem toastjes of crackers en dip of besmeer met de mousse.
Eet lekker bij de borrel of neem mee in de lunchtrommel.
Tip: Geroosterd sesamzaad of pittige kiemgroenten als topping past ook perfect.
Ook lekker: rucola stamppot met makreel kappertjes en ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?