Geroosterde bloemkool uit de oven
Zo heb je bloemkool nog nooit gegeten! Meer smaak, meer vitaminen en gezonder: dat is genieten. Geroosterde bloemkool uit de oven met salieboter en kruidenkaas is een favoriet. Dit krokante bijgerecht met salie en knoflook is eenvoudig zelf te maken; de oven doet het werk. Met dit recept maak je zelf heerlijke krokante bloemkool uit de oven. Marineer de bloemkool met salie en een kruidenmengsel, en laat de oven de rest doen.
Tip: varieer met een verschillende mix van kruiden voor telkens een nieuwe smaakbeleving.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 60 gr roomboter
- 12 blaadjes salie fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 60 gr cornflakes
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bloemkool, dep droog en snijd deze in dunne plakken. Verwijder het groen en verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg de fijngesneden salieblaadjes toe en bak deze in de boter. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
- Pel en hak de knoflook fijn. Maal de cornflakes samen met de knoflook, Parmezaanse kaas en kruiden in de keukenmachine fijn.
- Bestrijk de bloemkoolplakken met de salieboter en verdeel het cornflake-kruim erover.
- Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar, tot de bloemkool een krokante korst heeft.
- Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en serveer direct.
Maak af met een citroenmayo of een balsamicostroop. Beide lekker!
Ook lekker: bloemkoolpuree met knoflook. En ’t kan de basis zijn van je stamppot. Probeer ook eens bloemkool uit de oven met kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?