Geroosterde bloemkool uit de oven
Krokant met salie en knoflook- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 280
Geroosterde bloemkool uit de oven, ’n favoriet met salieboter en kruidenkaasmengsel. Een krokant bijgerecht met salie en knoflook wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet het werk.
Krokante bloemkool
Geroosterde krokante bloemkool uit de oven, met dit bloemkool recept maak je ’t zelf lekker en makkelijk klaar. Marineer de bloemkool met de salie en kruidenmengsel en laat de oven de bloemkool langzaam garen.
Bloemkool met krokante korst
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Bak de salieblaadjes in de boter, zorg dat de boter niet bruin gaat worden en breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout.
- Was en snij de bloemkool in dunne plakken en verwijder het groen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en hak de knoflook.
- Maal de cornflakes met de knoflook, parmezaan en kruiden in de keukenmachine fijn. Bestrijk de pompoen met de salieboter en verdeel het kruim erover. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in zo’n 25 minuten gaar. Bloemkool met krokante korst maak je zó.
Maak af met ’n citroenmayo of ’n balsamicostroop. Beide lekker!
Ook lekker: Bloemkoolpuree met knoflook ’n heerlijk gezond bijgerecht simpel te maken en snel klaar. En ’t kan de basis zijn van je stamppot. Probeer ook eens bloemkool uit de oven met kaas.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?