Geroosterde groenten

Met rozemarijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Een kleurrijk en vegetarisch gerecht, deze groenten. Zowel als hoofdgerecht of bijgerecht. Perfect voor tijdens een feestje maar ook bij een avondje op de bank kun je ook lekker dippen met deze groentesnack!

Geroosterde groenten en rozemarijn

De rozemarijn brengt veel smaak aan de geroosterde groenten. Lekker als bijgerecht of als gezonde snack bij de borrel.
Rozemarijn is een kruid dat niet makkelijk is te vervangen. Eventueel zou je tijm of salie kunnen gebruiken. Rozemarijn zit ook in mediterraanse of provençaalse kruiden.

Ingrediënten

  • 1 1/2 courgette
  • 8 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 8 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr verse takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de groenten in ronde plakken en de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  2. 2Maak van de olijfolie en de geperste knoflook in een staafmixer knoflookolie. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.
  3. 3Verhit een koekenpan en doe daar 1 eetlepel van de knoflookolie in. Bak de plakken aubergine in delen in de koekenpan in ongeveer 5 minuten en keer ze halverwege.
  4. 4Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de knoflookolie erdoorheen. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat in de ovenschaal rechtop, zodat je van bovenaf mooi alle groenten ziet.
  5. 5Knip de rozemarijn in stukken en stop ze in de ovenschaal tussen de groenten. Hou een paar stukjes rozemarijn apart. Zet de ovenschaal met groenten ongeveer 40 minuten in de oven en verdeel vervolgens de overige rozemarijn over de groenten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...