Geroosterde groenten met rozemarijn

Geroosterde groenten met rozemarijn

En knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur
  • Kcal: 285

Geroosterde groenten met rozemarijn en knoflook, ’n vegetarisch gerecht met ui courgette tomaten en aubergine. Zowel als hoofdgerecht, bijgerecht of voor tijdens een feest maar ook bij een avondje op de bank kun je ook lekker dippen met deze geroosterde gezonde groenten snack.

Geroosterde groenten en rozemarijn

De rozemarijn brengt veel smaak aan de geroosterde groenten. Lekker als bijgerecht of als gezonde snack bij de borrel. Om Rozemarijn te vervangen zou je tijm of salie kunnen gebruiken. Rozemarijn zit ook in mediterraanse of provençaalse kruiden.

Ingrediënten

  • 1 ½ courgette
  • 8 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 8 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr verse takjes rozemarijn

Geroosterde groenten uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groenten in ronde plakken en de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  2. Maak van de olijfolie en de geperste knoflook in een staafmixer knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een koekenpan en doe daar 1 eetlepel van de knoflookolie in. Bak de plakken aubergine in delen in de koekenpan in ongeveer 5 minuten en keer ze halverwege.
  4. Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de knoflookolie erdoorheen. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat in de ovenschaal rechtop, zodat je van bovenaf mooi alle groenten ziet.
  5. Knip de rozemarijn in stukken en stop ze in de ovenschaal tussen de groenten. Hou een paar stukjes rozemarijn apart. Zet de ovenschaal met groenten zo’n 40 minuten in de oven en verdeel vervolgens de overige rozemarijn over de groenten. Geroosterde groenten uit de oven zó doe je dat.

Ook lekker: Geroosterde wortels met honing en huttenkase een lauwwarme salade met bospeen uit de oven.

Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024