Geroosterde paprika feta dip
Snelle groente dip- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
25 min
- Klaar in:
30 min
- Kcal:
110
Snelle geroosterde paprika feta dip, super lekker én gezond met oregano en knoflook. Favoriet voor bij de borrel, dip je snack in dit gezonde healthy paprika sausje.
Paprika dipsaus maken
Paprika dipsaus maken met ’n heel simpel recept zoals deze. Paprika’s zijn gezond en tevens een perfecte basis voor een groente dip. In een half uur is deze dip al ready.
Hou je van pittig? Voeg lekker wat chilivlokken toe en zet lekker op tafel bij de bbq.
Paprika dip maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en de steelaanzet en leg met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster zo’n 15 tot 20 minuten. Laat de paprika afkoelen zodat je ‘m kan gaan ontvellen.
- Snij de geroosterde paprika’s (zonder vel) in stukken en mix in de blender samen met de feta, knoflook, olijfolie en oregano. Breng ’t geroosterde paprika mengsel op smaak met flink wat verse peper en ’n snuf grof zeezout. Paprika dip maken doe je zó.
Dip met een handje tortilla chips, neem wat rauwkost bij je paprika feta dip of smeer ’t op toast of pita brood. Lekker joh!
Ook lekker: Pesto en Hummus dip met rauwkost.
Dip deze geroosterde paprika feta saus met ’n heerlijk chili gourmet aardappel: chili krieltjes met knoflook en zeezout.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?