Geroosterde paprika feta dip
Snelle geroosterde paprika feta dip, super lekker én gezond met oregano en knoflook. Favoriet voor bij de borrel, dip je snack in dit gezonde paprika sausje. Paprika dipsaus maken met een heel simpel recept zoals deze. Paprika's zijn gezond en tevens een perfecte basis voor een groente dip. In een half uur is deze dip al klaar. Hou je van pittig? Voeg chilivlokken toe en zet lekker op tafel bij de bbq.
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 100 gr feta kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 tl oregano
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en de steelaanzet en leg met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster in 15 tot 20 minuten. Laat de paprika afkoelen zodat je deze kan gaan ontvellen.
- Snij de geroosterde paprika’s (zonder vel) in stukken en mix in de blender samen met de feta, knoflook, olijfolie en oregano.
- Breng het geroosterde paprika mengsel op smaak met flink wat verse peper en een snuf grof zeezout. Paprika feta dip maken doe je zó.
Dip met een handje tortilla chips, neem wat rauwkost bij je paprika feta dip of smeer het op toast of pita brood. Ook lekker: pesto en hummus dip met rauwkost.
Dip deze geroosterde paprika feta saus met een heerlijk chili gourmet aardappel: chili krieltjes met knoflook en zeezout.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?