Geroosterde pompoen

Met verse kruiden
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Geroosterde pompoen, mijn favoriet! Een super lekker bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet het werk.

Pompoen uit de oven, hoe?

De lekkerste geroosterde pompoen komt uit de oven, maar hoe maak je dat zelf lekker en makkelijk klaar? Marineer je pompoen van te voren met een lekker vers kruidenmengsel en laat de oven de pompoen langzaam garen, heerlijk gaat dat worden. Pompoen past bij zoveel gerechten, als topping of ergens doorheen. Yum! Dit recept kun je ook prima gebruiken bij wortels of zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3 teen knoflook
  • verse peper
  • grof zeezout

Bereidingswijze geroosterde pompoen

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden nadat je deze gewassen hebt. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in plakken.
  2. 2Pers de knoflook en maak hier een mengsel van met de olie en de kruiden. (Bewaar wat platte peterselie voor de topping) Smeer de pompoen hier goed mee in. Bestrooi met verse peper en wat grof zeezout. Zet de pompoen 30 minuten in het midden van de oven.
  3. 3Als de pompoen goudbruin kleurt en lekker zacht is, haal dan uit de oven. Maak af met verse kruiden, wat grof zeezout en eventueel optioneel wat balsamico stroop. Yum!
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Meer pompoen recepten

Pompoensoep met zoete aardappelen

Pompoensoep met zoete aardappelen

Zoet en voedzaam soepje van pompoen en met pit van blauwe kaas.

Pompoentaart

Pompoentaart

Pumpkin pie! Met een supersnelle krokante bodem van koekjes, heerlijk herfst.

Pompoenpuree

Pompoenpuree

Puree van pompoen, zó klaar! Super simpel en erg lekker recept.