Geroosterde pompoen uit de oven
Geroosterde pompoen uit de oven, een favoriet. Een super lekker bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zo klaar, de oven doet het werk. De lekkerste geroosterde pompoen komt uit de oven, met dit pompoen recept maak je het zelf lekker en makkelijk klaar. Marineer de pompoen van te voren met een vers kruidenmengsel en laat de oven de pompoen langzaam garen. Pompoen past bij zoveel gerechten, als topping of ergens doorheen. Dit pompoen recept kun je ook prima gebruiken bij wortels of zoete aardappel uit de oven.
Recept afdrukken
Pompoen uit de oven, simpel recept om zelf te maken en zó klaar. Marineer met verse kruiden als topping of ergens doorheen.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 4 el olijfolie
- 1 el komijnpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes platte peterselie
- 3 teen knoflook
- verse peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden nadat je deze gewassen hebt. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in plakken.
- Pers de knoflook en maak hier een mengsel van met de olie en de kruiden. (Bewaar wat platte peterselie voor de topping) Smeer de pompoen hier goed mee in. Bestrooi met verse peper en wat grof zeezout. Zet de pompoen 30 minuten in het midden van de oven.
- Als de pompoen goudbruin kleurt en lekker zacht is, haal dan uit de oven. Maak af met verse kruiden, wat grof zeezout en eventueel optioneel wat balsamico stroop. Pompoen uit de oven maak je zó.
Meer pompoen recepten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?