Geroosterde pompoenpitten
Komijn en chili kruiden- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
50 min
- Klaar in:
60 min
- Kcal:
86
Pompoenpitten roosteren met komijn en chili kruiden. Niet alleen lekker maar ook mega gezond, tjokvol vitaminen en mineralen als snack of als topping. De pompoenpitjes maak je makkelijk naar eigen smaak, kaneel en speculaaskruiden zijn te gek lekker voor als je de pitjes door de yoghurt schept.
Pompoenpitten roosteren
Pompoenpitten roosteren is super easy. Echt zonde om deze weg te gooien, ze zijn zeker de moeite waard. Kruiden doe je naar eigen smaak en met ’n beetje pit is favoriet net als de herfst.
Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Gebruik als topping: Hangop met muesli en appelschijfjes met kaneel en speculaaskruiden.
Geroosterde pompoenpitten recept
Ingrediënten
- pompoenpitten van een pompoen
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 snuf knoflookpoeder
- 1 snuf grof zeezout
- 1 snuf gerookt paprikapoeder
Instructies
- Lepel de pompoenpitten uit de pompoen, haal zoveel mogelijk de draden weg en spoel af.
- Kook de pitten 20 minuten in gezout water. Giet af en dep droog. Verwarm intussen de oven op 160 graden.
- Maak een mengsel van de olijfolie en kruiden en meng over de pompoenpitten in een ovenschaal.
- Bak de pompoenpitten in 30 minuten knapperig, hussel tussendoor om. Maak af met grof zeezout.
Eet lekker als snack of gebruik als topping op een salade.
Tip: Andere kruiden als tijm oregano en rozemarijn passen ook perfect voor als je ze eet bij ’n Italiaanse pasta.
Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.