Geroosterde pompoenpitten
Zelf pompoenpitten roosteren met komijn en chili is niet alleen heerlijk, maar ook supergezond. Boordevol vitaminen en mineralen, perfect als snack of als topping. Je kunt de pompoenpitten eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak - probeer bijvoorbeeld kaneel of speculaaskruiden voor een heerlijke toevoeging aan je yoghurt, in de soep of op een salade.
Het roosteren van pompoenpitten is ontzettend makkelijk. Zonde om ze weg te gooien, want ze zijn absoluut de moeite waard! Kruiden kun je naar eigen smaak toevoegen, en een beetje pit is favoriet, vooral in de herfst.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Strooi ze over de hangop met muesli, kaneel en speculaaskruiden.
Pompoenpitten roosteren in de airfryer: meng de pompoenpitten met wat olie en je favoriete kruiden (zoals komijn en chili). Rooster ze in de airfryer op 180 graden voor ongeveer 5-8 minuten, schud halverwege even om. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden!
Deze methode zorgt voor heerlijke, knapperige pompoenpitten in een handomdraai.
Ingrediënten
- pompoenpitten van een pompoen
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 snuf knoflookpoeder
- 1 snuf grof zeezout
- 1 snuf gerookt paprikapoeder
Instructies
- Lepel de pompoenpitten uit de pompoen, haal zoveel mogelijk de draden weg en spoel af.
- Kook de pitten 20 minuten in gezout water. Giet af en dep droog. Verwarm intussen de oven op 160 graden.
- Maak een mengsel van de olijfolie en kruiden en meng over de pompoenpitten in een ovenschaal.
- Bak de pompoenpitten in 30 minuten knapperig, hussel tussendoor om. Maak af met grof zeezout.
Eet lekker als snack of gebruik als topping op een salade.
Tip: kruiden als tijm oregano en rozemarijn passen ook perfect voor als je ze eet bij een Italiaanse pasta.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?