Geroosterde tomaatjes
Honing tijm en knoflook- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 110
Geroosterde tomaatjes honing, tijm en knoflook. Je maakt ze heel makkelijk en snel in de oven en ’t is lekker op toast of door de pasta. Ook perfect op een bord vol smeuïge risotto.
Lichte tomaten lunch
Lichte tomaten lunch met een dun laagje Monchou op toast voor de verandering. Lekker joh!
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Tomaatjes uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven.
- Pel en pers de knoflook en meng met de honing, olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak en roer door elkaar.
- Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel, verdeel wat verse tijm en schuif de tomaatjes voor 40 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Tomaatjes uit de oven maak je zó.
Eet lekker op toast of roer door de spaghetti!
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Lijkt me heerlijk, en hoelang is het dan houdbaar?
Eerst goed laten afkoelen Aline en bewaar ze dan in een steriele pot, wel even goed onder olie zetten voor zo’n 2,5 week in de koelkast.
Ik zou dan wel een grotere hoeveelheid maken, deze zijn zeker weten zo op! Je kunt de geroosterde tomaten ook maken en in een afsluitbaar bakje koel bewaren voor 2 á 3 dagen.