Geroosterde tomaatjes

Geroosterde tomaatjes

Geniet van de smaak van geroosterde tomaatjes uit de oven, verrijkt met honing, tijm en knoflook. Deze eenvoudige en snelle ovenbereiding zorgt voor een heerlijke toevoeging aan toast, pasta of een smeuïge risotto. Proef de lichtheid van deze tomatenlunch, geserveerd op toast met een subtiele laag Monchou. Een smakelijke variatie voor een verfrissende maaltijd. Ontdek nu dit heerlijke recept en geniet van een smaakvolle culinaire ervaring.

Geroosterde tomaatjes uit de oven

Tomaatjes uit de oven

5 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Bereid smaakvolle geroosterde tomaatjes met honing, tijm en knoflook in de oven. Perfect op toast, pasta of bij risotto. Proef de heerlijkheid!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 110

Ingrediënten

  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl 1 tl honing
  • 2 el 2 el olijfolie
  • 1 tl 1 tl Italiaanse kruiden
  • tijm vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven.
  • Pel en pers de knoflook en meng met de honing, olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak en roer door elkaar.
  • Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel, verdeel wat verse tijm en schuif de tomaatjes voor 40 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Tomaatjes uit de oven maak je zó.
Geroosterde tomaten recept

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Geroosterde tomaten uit de oven

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Aline 25 mei 2021 at 16:00 - Reply

    Lijkt me heerlijk, en hoelang is het dan houdbaar?

    • Miranda Bernáth 25 mei 2021 at 16:21 - Reply

      Eerst goed laten afkoelen Aline en bewaar ze dan in een steriele pot, wel even goed onder olie zetten voor zo’n 2,5 week in de koelkast.
      Ik zou dan wel een grotere hoeveelheid maken, deze zijn zeker weten zo op! Je kunt de geroosterde tomaten ook maken en in een afsluitbaar bakje koel bewaren voor 2 á 3 dagen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter