Geroosterde tomaatjes
Geniet van de smaak van geroosterde tomaatjes uit de oven, verrijkt met honing, tijm en knoflook. Deze eenvoudige en snelle ovenbereiding zorgt voor een heerlijke toevoeging aan toast, pasta of een smeuïge risotto. Proef de lichtheid van deze tomatenlunch, geserveerd op toast met een subtiele laag Monchou. Een smakelijke variatie voor een verfrissende maaltijd. Ontdek nu dit heerlijke recept en geniet van een smaakvolle culinaire ervaring.
Recept afdrukken
Bereid smaakvolle geroosterde tomaatjes met honing, tijm en knoflook in de oven. Perfect op toast, pasta of bij risotto. Proef de heerlijkheid!
Ingrediënten
- 250 gr kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl 1 tl honing
- 2 el 2 el olijfolie
- 1 tl 1 tl Italiaanse kruiden
- tijm vers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven.
- Pel en pers de knoflook en meng met de honing, olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak en roer door elkaar.
- Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel, verdeel wat verse tijm en schuif de tomaatjes voor 40 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Tomaatjes uit de oven maak je zo.
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lijkt me heerlijk, en hoelang is het dan houdbaar?
Eerst goed laten afkoelen Aline en bewaar ze dan in een steriele pot, wel even goed onder olie zetten voor zo’n 2,5 week in de koelkast.
Ik zou dan wel een grotere hoeveelheid maken, deze zijn zeker weten zo op! Je kunt de geroosterde tomaten ook maken en in een afsluitbaar bakje koel bewaren voor 2 á 3 dagen.