Geroosterde tomatentaart met tijm

Geroosterde tomatentaart met tijm

Tomaat, mosterd en crème fraîche
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Geroosterde tomatentaart met tijm, tomaat, mosterd en crème fraîche, een brosse zandbodem gevuld met met mosterd crème fraîche en gegarneerd met geroosterde tomaten. Romig en zacht van smaak. Een lekker en niet te moeilijk hartige taart recept.

Snelle taart met tomaten

Heb je niet zo veel tijd maar wel zin in deze geroosterde tomatentaart, maak dan een snelle taart met tomaten. Neem een rol vers bladerdeeg en sla het deeg maken over dat scheelt je zo 40 minuten en staat deze taart in een half uur op tafel, makkelijk toch!

In plaats van rijstmeel kan je ook gewoon bloem gebruiken, de taart is dan niet meer glutenvrij.

Ingrediënten

  • 600 gr rijpe tomaten
  • 150 gr boter
  • 2 el tijm bladeren
  • 300 gr crème fraîche
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el mosterd
  • 200 gr rijstmeel
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • zeezout en versgemalen peper
Geroosterde tomatentaart met tijm

Zo maak je een tomatentaart met geroosterde tomaten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel met de kaas en 100 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden in een keukenmachine en mix tot het fijne kruimels zijn. Voeg koud water toe, zo’n tien eetlepels en meng totdat het deeg aan elkaar blijft zitten en je een bal kan vormen. Verpak de bal in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Snij de tomaten door de helft. Vet een ovenschaal in met 10 gram zachte boter, leg hier de tomaten in met de gesneden kant naar boven en besprenkel met de helft van de tijm, grof zeezout en verse peper. Verdeel hierop 40 gram zachte plukje boter. Rooster tien minuten tot ze zacht zijn maar wel hun vorm behouden. Haal de geroosterde tomaten uit de oven (laat de oven aan) en laat afkoelen.
  3. Rol het deeg uit op bakpapier en bekleed een taartvorm met losse bodem van 25 cm met het deeg. Bak een klein kwartier in de oven.
  4. Klop de crème fraîche met de knoflook, mosterd, de overige tijmblaadjes en verse peper naar smaak samen. Voeg sap van de geroosterde tomaten toe en verdeel het mengsel over de taartbodem. Leg de geroosterde tomaten eroverheen en bak 20 minuten tot het deeg knapperig is en de tomaten goudbruin zijn. Laat de taart in de vorm afkoelen, eet lekker lauwwarm.

Geniet en eet met een kruidige rucola sla, zó maak je een tomatentaart met geroosterde tomaten.

Meer hartige taart? Preitaart ondersteboven, hartige tarte tatin taart met mosterd en crème fraîche.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...