Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Met verse rozemarijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min

Regenboogwortels uit de oven mijn favoriet, ’n bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet ’t werk.

Wortels uit de oven zó doe je dat

De lekkerste geroosterde wortels kun je maken in de oven, maar hoe maak je dat zelf lekker en makkelijk klaar? Marineer je wortels van te voren met een lekker vers kruidenmengsel. Ik gebruik in ieder geval altijd rozemarijn. Laat de oven de wortelen langzaam garen, heerlijk gaat dat worden. Wortel past bij zoveel gerechten, als topping of ergens doorheen. Yum!

Na het roosteren kan je de wortels nóg lekkerder maken met een stroop van balsamico, heerlijk zoet! Gebruik dit recept ook eens voor pompoen of zoete aardappel.

geroosterde wortelen

Ingrediënten

  • 600 gr regenboog wortelmix
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 teen knoflook
  • verse peper
  • grof zeezout

Bereidingswijze geroosterde regenboog wortels

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of rasp de wortels en snijd in lange repen. Snijd de ui in parten, schil en hak de knoflook.
  2. Verdeel de wortels met de ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Niet te dicht op elkaar. Leg de takjes rozemarijn erbij.
  3. Bestrooi met verse peper en wat grof zeezout. Besprenkel met olijfolie en rooster de gekleurde wortels in 40 minuten beetgaar. Schep wel elke 10 minuten even om.
Beoordeling: 3.7. van 18 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024