Geroosterde wortels
Met verse rozemarijn- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
Regenboogwortels uit de oven mijn favoriet, ’n bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet ’t werk.
Wortels uit de oven zó doe je dat
De lekkerste geroosterde wortels kun je maken in de oven, maar hoe maak je dat zelf lekker en makkelijk klaar? Marineer je wortels van te voren met een lekker vers kruidenmengsel. Ik gebruik in ieder geval altijd rozemarijn. Laat de oven de wortelen langzaam garen, heerlijk gaat dat worden. Wortel past bij zoveel gerechten, als topping of ergens doorheen. Yum!
Na het roosteren kan je de wortels nóg lekkerder maken met een stroop van balsamico, heerlijk zoet! Gebruik dit recept ook eens voor pompoen of zoete aardappel.
Bereidingswijze geroosterde regenboog wortels
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of rasp de wortels en snijd in lange repen. Snijd de ui in parten, schil en hak de knoflook.
- Verdeel de wortels met de ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Niet te dicht op elkaar. Leg de takjes rozemarijn erbij.
- Bestrooi met verse peper en wat grof zeezout. Besprenkel met olijfolie en rooster de gekleurde wortels in 40 minuten beetgaar. Schep wel elke 10 minuten even om.