Geroosterde wortels (regenboogwortels)

Geroosterde wortels (regenboogwortels)

Regenboogwortels uit de oven zijn echt een van onze favorieten. Dit bijgerecht is super simpel om zelf te maken, en het beste deel? De oven doet het werk voor je. Marineer de wortels vooraf met een vers kruidenmengsel. Rozemarijn is altijd een must, je kunt ook variëren met andere kruiden zoals salie, tijm of oregano voor een net zo heerlijke smaak. Daarna laat je de oven de wortels langzaam garen. Het resultaat? Heerlijke, zachte geroosterde wortels vol smaak.

Wortels zijn enorm veelzijdig en passen bij zoveel gerechten. Gebruik ze als topping, door een salade, of gewoon als bijgerecht. En wil je ze nóg lekkerder maken? Besprenkel de geroosterde wortels met balsamico (na het roosteren). Dat zoete laagje is echt onweerstaanbaar! Dit recept werkt trouwens net zo goed voor pompoen of zoete aardappel. Voor deze wortels uit de oven hebben we regenboogwortels gebruikt, maar gewone peen werkt natuurlijk ook.

Ook lekker: traybake met pastinaak.

Wortels uit de oven

Wortels uit de oven

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geroosterde wortels uit de oven, een favoriet bijgerecht! Simpel met ui en rozemarijn. Gebruik regenboogwortels of gewone peen, allebei lekker!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 184

Ingrediënten

  • 600 gr regenboog wortelmix
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • peper versgemalen
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of schrob de wortels en snijd ze in lange repen.
  • Snijd de ui in parten en pel en hak de knoflook grof.
  • Leg de wortels, ui en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Zorg dat de groenten niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze goed kunnen roosteren.
  • Voeg de takjes rozemarijn toe. Strooi er wat versgemalen peper en grof zeezout overheen. Besprenkel alles royaal met olijfolie.
  • Rooster de wortels in de oven voor ongeveer 40 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groenten elke 10 minuten om, zodat ze gelijkmatig garen.
  • Haal de wortels uit de oven en laat iets afkoelen.

Probeer dit simpele recept geroosterde wortels uit de oven eens; één keer en je wilt je wortels nooit meer anders!

Nog een favoriet! Wortelsalade met sinaasappel.

Gekleurde wortels

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024