Geroosterde wortels met honing en huttenkase
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur
Geroosterde wortels met honing en huttenkase, een lauwwarme salade met bospeen uit de oven — een favoriet! Afgetopt met geroosterde amandelen en verse peterselie. Dit heerlijke bijgerecht of zomerse salade is super eenvoudig te bereiden, en de oven doet het meeste werk. Wortels zijn zacht van smaak en worden vaak onderschat. Maar in dit gerecht krijgen ze de aandacht die ze verdienen als een van de veelzijdigste groenten.
Hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, is een lichte, frisse kaas met een korrelige structuur. Samen met de zoete honing maakt het deze geroosterde wortelsalade helemaal af.
Net even anders zijn deze wortels met rozemarijn!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de wortels schoon, verwijder het groen en schil ze met een dunschiller. Snij de dikkere wortels in de lengte door de helft, de dunnere laat je heel. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en rooster in drie kwartier tot ze zacht zijn.
- Snipper ondertussen de rode ui, hak de peterselie fijn en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Haal de wortels uit de oven, laat wat afkoelen en verdeel ze op een schaal of groot bord.
Bestrooi de wortels met de gesnipperde rode ui en verkruimel de hüttenkäse erover. Strooi het geroosterde amandelschaafsel over het geheel. Besprenkel de wortelen met de honing en bestrooi met de gehakte peterselie. Geniet van je geroosterde wortelsalade!
Ook lekker: groenten met rozemarijn en knoflook, een vegetarisch gerecht met ui courgette tomaten en aubergine uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?