Geroosterde wortels met honing en huttenkase

Geroosterde wortels met honing en huttenkase

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 1 uur

Geroosterde wortels met honing en huttenkase, een lauwwarme salade met bospeen uit de oven, mijn favoriet! Met een topping van geroosterde amandelen en peterselie. Een super lekker bijgerecht of zomerse salade wat eenvoudig zelf te bereiden is en eigenlijk zó klaar, de oven doet het werk.

Geroosterde wortel salade gerecht

Wortels zijn zacht en vriendelijk en worden veel te vaak voor lief genomen. Dit geroosterde wortel salade gerecht is perfect om de wortel de plek te geven dit hij verdient als één van de coolste groenten. Yum!

Hüttenkäse is lekker licht, een jonge ongerijpte kaas, ook wel cottage cheese genoemd. Deze frisse kwarkachtige kaas met een korrelige structuur maakt deze geroosterde wortel salade met honing af!

Geroosterde wortels met ricotta recept

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 1/2 stuk rode ui gesnipperd
  • 150 gr hüttenkäse
  • 15 gr amandelschaafsel geroosterd
  • 25 gr honing
  • 15 gr peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • verse peper
  • grof zeezout

Bereidingswijze geroosterde wortelsalade

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de wortels schoon, verwijder het groen en schil ze met een dunschiller. Snij de dikkere wortels in de lengte door de helft, de dunnere laat je heel. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en rooster in drie kwartier tot ze zacht zijn.
  2. Snipper ondertussen de rode ui, hak de peterselie fijn en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  3. Haal de wortels uit de oven, laat wat afkoelen en verdeel ze op een schaal of groot bord.
    Bestrooi de wortels met de gesnipperde rode ui en verkruimel de hüttenkäse erover. Strooi het geroosterde amandelschaafsel over het geheel. Besprenkel de wortelen met de honing en bestrooi met de gehakte peterselie. Geniet van je geroosterde wortelsalade!

Ook lekker: Geroosterde groenten met rozemarijn en knoflook, ’n vegetarisch gerecht met ui courgette tomaten en aubergine uit de oven.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren