Gestoofde spruitjes met gehakt

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Een heerlijk herfstachtig gerecht, dat in een kwartiertje op tafel te zetten is! De smaak van zoete seizoensspruitjes met zoute spekjes is een heerlijke combinatie. Samen met de romige saus waarin het gehele gerecht gestoofd wordt, zet je een smaakvolle en oer Hollandse maaltijd op tafel!

Variatietip: voeg een handje walnoten toe!

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 400 gr kleine gehaktballetjes
  • 400 gr kleine (panklare) spruitjes
  • 700 gr voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl slagroom
  • zout & peper
  • 2 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

Stap1

Bak de spekblokjes in een pan zonder boter of olie knapperig en schep ze daarna op een bord.

Stap2

Bak de gehaktballetjes in het vet van de spekjes in ca. 3 minuten bruin.

Stap3

Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 minuten mee.

Stap4

Voeg de krieltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

Stap5

Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht ongeveer 3 minuten.

Stap6

Roer de room en spekjes erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi ten slotte voor het serveren de peterselie erover.

Mijn passie voor koken komt vooral..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.8 / 5)

2.8 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab