Gestoofde spruitjes met gehakt
En spekjes- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 702
Gestoofde spruitjes met gehakt en spekjes makkelijk en snel, echt eentje voor de herfst. Lekker in een romige saus met zoute spekjes ’t past perfect in deze Hollandse maaltijd stoof.
Spruitjes stoven
Spruitjes ’n echte wintergroente. Spruitjes stoven is favoriet, lekker alles in één pan een eenpans gerecht.
Ook lekker: Couscous met spruiten uit de wok met (vega) gehakt.
Stoofschotel van spruitjes
- Maak de spruitjes schoon. Bak de spekreepjes in een pan zonder boter of olie knapperig en schep daarna op een bord.
- Bak de gehaktballetjes in het vet van de spekjes in zo’n 3 minuten bruin en voeg de spruitjes bij de balletjes en bak 2 minuten mee.
- Voeg de (voorgekookte) krieltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht tot de kriel en spruitjes beetgaar zijn.
- Roer de room en spekjes erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Maak de stoofschotel af met peterselie.
Ook lekker: Quinoa salade met broccoli en feta artisjok en kappertjes.
Wil je de spruitjes stoof vegetarisch maken, neem dan vega spekjes die je bakt in olijfolie en neem veggie balletjes.