Gestoofde spruitjes met gehakt

Hollands
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een heerlijk herfst gerecht, dat in een kwartiertje op tafel te zetten is! De smaak van zoete seizoensspruitjes met zoute spekjes is een prima combinatie. Samen met de romige saus waarin het gehele gerecht gestoofd wordt, zet je een smaakvolle en oer Hollandse maaltijd op tafel!

Spruitjes

De spruit, een belangrijke wintergroente. Spruitjes daar kun je alle kanten mee op. Wokken, stampen, gratineren of roerbakken. Hoe je ze ook maakt, ze zijn gewoon lekker!

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 400 gr kleine gehaktballetjes
  • 400 gr spruitjes
  • 700 gr voorgekookte krieltjes
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 el peterselie fijn

Bereidingswijze

  1. 1Bak de spekblokjes in een pan zonder boter of olie knapperig en schep ze daarna op een bord.
  2. 2Bak de gehaktballetjes in het vet van de spekjes in ca. 3 minuten bruin. Maak de spruitjes schoon en voeg de spruitjes bij de balltetjes en bak ze 2 minuten mee.
  3. 3Voeg de krieltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht ongeveer 3 minuten.
  4. 4Roer de room en spekjes erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi ten slotte voor het serveren de peterselie erover.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...