Gestoofde witlof met venkel en stroop

Gestoofde witlof met venkel en stroop

En ricotta uit de oven
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 210

Gestoofde witlof met venkel in stroop van appel, peer en druiven met rozijnen, ricotta en een topping van pitjes. Een variant op de Siciliaanse Caponata.

Caponata van witlof en venkel

Lichte lunch of bijgerecht met toast of brood, ’n caponata van witlof en venkel variant. Gestoofd in zoete Maestrichter stroop van Frutesse lekker joh!
Ook lekker met stroop: Toast met aardbeien en stroop of maak eens champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas en ook lekker met ’n dot stroop.

Ingrediënten

  • 1 kleine venkel
  • 3 stronken witlof
  • 2 el olijfolie
  • 40 gr rozijnen
  • 2 el stroop Frutesse (Maestrichter fruitstroop)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 gr ricotta

Optioneel

  • verse basilicum
Gestoofde witlof en venkel en stroop

Caponata van witlof en venkel

  1. Spoel de venkel af, snij doormidden en daarna in dunne repen. Haal de kern uit de witlof en snij in kwarten. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de olijfolie (eventueel met een extra klontje boter) in een bakpan. Bak de venkel en witlof bruin en zacht. Voeg de rozijnen toe samen met de stroop.
  3. Verwarm tot de stroop vloeibaar is en meng met de groenten. Voeg versgemalen peper en zout toe naar smaak.
  4. Schep het mengsel over in een ovenschaal en laat wat vocht over in de pan. Verdeel de ricotta over de witlof en venkel en schuif in de oven voor een kwartier.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat het overige vocht in de pan nog even inkoken tot een vloeibare stroop.
  6. Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en verdeel over borden of kommen. Maak af met de pitjes, een paar druppels stroop en vers basilicumblad.

Maak af met krokante uitjes, toast of brood.

Ook lekker: Caponata recept met brood ’n Siciliaans recept met aubergines, rode ui, tomaat en knoflook.

Caponata van witlof en venkel

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen