Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg

Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg

Mini appeltaart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Gevulde appeltjes uit de oven, kleine éénpersoons appeltaartjes, wat een feest! Heel simpel en snel gemaakt naar een recept van Yvette van Boven.

Appel gevuld met citroen, krenten, rozijnen én koekjes!

Wil je de appel glutenvrij maken? Gebruik ipv de bastogne, glutenvrije speculaas en neem glutenvrije bladerdeeg.

Gevulde appels uit de oven voorbereiden

Ingrediënten

  • 4 jonagold appels
  • 2 el citroensap
  • 4 el kokosbloesem suiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 Bastogne koeken
  • 4 el mix krenten en rozijnen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Schil de appels en haal een deel van het klokhuis eruit met een appelboor maar laat de bodem heel. Snij het kapje eraf en hol de rest van de appel uit met een meloenbolschepje.
  2. Wel de krenten en rozijnen, snij het eruit gehaalde appel klein en verkruimel de koekjes. Meng deze drie met het citroensap, suiker en kaneel en vul de appels ermee.
  3. Snij het bladerdeeg in dunne repen en leg kruislings gevlochten over de gevulde opening van elke appel, vier reepjes per richting. Besmeer met geklopt ei. Zet de appels in de ovenschaal, bak 25 tot 30 minuten tot het deeg goudbruin is en de appel gaar.

Serveer de appels met karamelsaus, stevige kaneelroom, poedersuiker of een bol ijs.

Beoordeling: 4.1. van 25 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Isis 26 september 2021 at 12:31 - Reply

    Kan dit met peren?

    • Miranda Bernáth 26 september 2021 at 14:24 - Reply

      Dat denk ik wel Isis, je zou wat stevige peren kunnen nemen en misschien iets korter in de oven.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024