Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg

Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg

Mini appeltaart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Gevulde appeltjes uit de oven, kleine éénpersoons appeltaartjes, wat een feest! Heel simpel en snel gemaakt naar een recept van Yvette van Boven.

Appel gevuld met citroen, krenten, rozijnen én koekjes!

Wil je de appel glutenvrij maken? Gebruik ipv de bastogne, glutenvrije speculaas en neem glutenvrije bladerdeeg.

Gevulde appels uit de oven voorbereiden

Ingrediënten

  • 4 jonagold appels
  • 2 el citroensap
  • 4 el kokosbloesem suiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 Bastogne koeken
  • 4 el mix krenten en rozijnen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Schil de appels en haal een deel van het klokhuis eruit met een appelboor maar laat de bodem heel. Snij het kapje eraf en hol de rest van de appel uit met een meloenbolschepje.
  2. Wel de krenten en rozijnen, snij het eruit gehaalde appel klein en verkruimel de koekjes. Meng deze drie met het citroensap, suiker en kaneel en vul de appels ermee.
  3. Snij het bladerdeeg in dunne repen en leg kruislings gevlochten over de gevulde opening van elke appel, vier reepjes per richting. Besmeer met geklopt ei. Zet de appels in de ovenschaal, bak 25 tot 30 minuten tot het deeg goudbruin is en de appel gaar.

Serveer de appels met karamelsaus, stevige kaneelroom, poedersuiker of een bol ijs.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...