Gevulde aubergines met couscous en yoghurtsaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Gevulde aubergines, zijn heerlijk romig als je ze bakt in de oven. Vegetarisch met couscous, koriander en yoghurtsaus. Een simpel recept om te maken.

Aubergine, altijd in voor variatie

Aubergine, je kunt ze grillen, roosteren, vullen, altijd in voor variatie! Vullen met couscous is bij mij favoriet. Heerlijk in het voorjaar. De vulling van de aubergine kun je goed gebruiken voor door de couscous. Lekker met munt die zorgt voor een frisse, zomerse smaak!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 gr couscous
  • 2 teen knoflook
  • olijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • handje munt
  • 2 el kappertjes
  • 1 komkommer
  • handje olijven
  • 50 gr ongezouten walnoten
  • 25 gr verse peterselie

Bereidingswijze

Stap1

Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Haal de aubergines uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat een klein randje zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Stap2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in en leg de uitgeholde aubergines erin. Neem een scheut olijfolie en meng met één geperste knoflookteen. Bestrijk hier de aubergines mee aan de binnenkant en breng op smaak met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

Stap3

Maak ondertussen de couscous. Doe de couscous in een schaal. Giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met folie en laat even staan. Na 10 minuten is de couscous klaar, roer los met een vork.

Stap4

Het vruchtvlees van de de aubergines meng je met een hand gehakte munt, kappertjes, blokjes komkommer, gehakte olijf, gesneden peterselie en verse peper. Meng kort samen met de couscous.

Stap5

Maak een sausje van de Griekse yoghurt samen met een geperste teen knoflook en verse peper. Vul de aubergines met de couscous. Maak af met gehakte walnoten, de yoghurt saus en munt. Serveer met een frisse tomatensalade, Enjoy!

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

393

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab