Gevulde courgette met gehakt en paprika

Eenvoudige courgette heeft altijd succes
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Wie houdt er nou niet van courgettes? Deze veelzijdige groente kan je op heel veel manieren eten en je kan er eindeloos mee variëren. In dit recept van gevulde courgette met gehakt en paprika, gaan we de courgette vullen. Het is een heerlijk gerecht en makkelijk te maken, 15 minuutjes in de oven. Iets meer pit? Voeg wat sambal oelek toe!

Courgettes

Courgette is een heerlijk makkelijke groenten, gewokt, gebakken, in een salade, gefrituurd of als soep. Courgette heeft een milde smaak en stevige structuur.

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 300 gr gehakt
  • 70 gr champignons
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr geraspte kaas

Bereidingswijze gevulde courgette

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden.
    Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in een schaal
  2. Snij de paprika en champignons in kleine blokjes. Snij de ui en knoflook fijn en stop alle groenten in de schaal en roer door elkaar
  3. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens het groentemengsel toe, bak even mee. Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 15 minuten in de oven.
Beoordeling: 3.6. van 7 stemmen.
Please wait...