Gevulde courgette met gehakt en paprika
Gevulde courgette met gehakt en paprika. Wie is er niet dol op courgettes? Het is een hartstikke gezonde groente en ook nog eens super lekker waar je eindeloos mee kan variëren voor elke dag. In dit courgette recept vul je de courgette met gehakt, stukjes paprika, gebakken uiringen en champignons. Een heerlijk gerecht en makkelijk te maken, na een kwartier in de oven zit je al aan tafel. Hou je van pit? Voeg wat chilivlokken toe aan dit courgette recept.
Courgette met gehakt
Deze courgette met gehakt uit de oven heeft een milde smaak en stevige structuur, een echte allemansvriend! Eet je deze courgette liever vegetarisch, Naturli vega gehakt is aan te raden. Heb je grote courgettes, laat ze dan iets langer in de oven.
Lekker om ook eens te bereiden: courgette spaghetti met avocado en basilicum.
Ingrediënten
- 2 kleine courgettes
- 300 gr gehakt
- 70 gr champignons
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper vers gemalen
- 75 gr geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes en snij in de lengte doormidden.
- Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in een schaal.
- Was en snij de paprika klein en de champignons in dunne plakjes. Pel en snij de ui in dunne ringen en pel en pers de knoflook.
- Bak het gehakt rul in een wok in een scheut olijfolie en voeg naar smaak vers gemalen peper toe.
- Bak in een andere pan met hete olijfolie de knoflook, ui, courgette, paprika en champignons kort.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en vul deze met het gehakt en groenten mengsel. Maak af met de geraspte kaas en bak de gevulde courgettes gaar in een kwartier in de oven.
Meer courgette recepten
Pizza van courgette en chorizo
Gezonde groentepizza, zo gemaakt met een bodem van courgette.
Risotto met courgette en kastanjechampignons
Heerlijk vegetarisch herfstrecept. Snel klaar, een hit voor het hele gezin.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?