Gevulde eieren recept
Met papikapoeder en kerrie- Aantal:
24
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
20 min
- Klaar in:
25 min
- Kcal:
84
Dit gevulde eieren recept is een echte klassieker en echt retro-gerecht. Een gevuld ei hapje wat eenvoudig te maken is met paprikapoeder en kerrie en altijd in is voor een feestelijk ontbijt, brunch of borrel moment. Gevulde eieren zijn lekker old school maar toch kun je met dit simpele ei écht uitpakken met vele verschillende variaties.
Gevulde eieren met mosterd en mayo
’n Gevulde eieren recept, varieer met je favoriete topping. Denk aan Hollandse garnalen, tonijn en rauwe ham of maak de eieren traditioneel met paprikapoeder en kerrie. In dit recept gebruiken we mosterd en mayo, wat je waarschijnlijk altijd wel in huis hebt. De groene kruiden passen perfect bij ei en zorgen tevens voor een bite.
Gevulde eieren maken
Ingrediënten
- 12 eieren
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd
- verse bieslook /dille /peterselie naar keuze
- grof zeezout
- verse peper
Instructies
- Kook de eieren hard. Pel ze en snij elk ei in de lengte doormidden. Haal het eigeel uit de eieren en doe het in een kom. Leg de gehalveerde eieren op een schaal.
- Meng het eigeel met de kerrie- en paprikapoeder, mayonaise en mosterd. Voeg wat grof zeezout en verse peper naar smaak toe.
- Hak de bieslook, peterselie of dille en meng door het mengsel of zet weg voor op ’t ei. Vul de halve eieren met het ei- mengsel en eet ze lekker koud.
Voeg eventueel een beetje citroensap toe voor ’n extra smeuïg ei.
Meer inspiratie voor kerst recepten hapjes, een heerlijk maal en andere feestrecepten.