Gevulde eieren recept, oldschool hapje

Gevulde eieren recept, oldschool hapje

Met bieslook en kerrie
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Gevulde eieren, echte klassieker! Bij een feestelijk ontbijt, brunch of kerstborrel. Een ontzettend oldschool hapje wat eenvoudig en snel te maken is met een basisrecept van bieslook en kerrie. Toch kun je met dit simpele ei ook echt uitpakken met vele verschillende variaties. Maak nu zelf deze basis vulling.

Gevulde eieren recept, volop variatie!

Een echte klassieker, een gevuld ei! Onmisbaar tijdens een feestelijk ontbijt, brunch of kerstborrel. varieer met je favoriete topping, denk aan hollandse garnalen, tonijn en rauwe ham of maak de eieren traditioneel met bieslook en kerrie.

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • verse bieslook
  • verse peper/grof zeezout

Zo maak je een simpel recept voor gevulde eieren

  1. Kook de eieren hard. Pel ze en snij ze in de lengte doormidden. Haal het eigeel uit de eieren en doe het in een kom. Leg de gehalveerde eieren op een schaal.
  2. Meng het eigeel met de paprikapoeder, mayonaise en mosterd in de kom. Voeg wat grof zeezout en verse peper naar smaak toe. Zorg ervoor dat het goed door elkaar gemengd is.
  3. Hak de verse bieslook en meng een deel door het mengsel, bewaar een beetje voor bovenop het ei. Vul de halve eieren met het eigeel mengsel en strooi de laatste verse bieslook. Serveer lekker koud.

Ook lekker, gevulde eieren met avocado.

Beoordeling: 3.7. van 20 stemmen.
Please wait...