Smullen! Gevulde eieren met avocado
Deze eitjes zijn snel en gemakkelijk te maken en de vulling van avocado geeft ze een moderne twist. Gevulde eieren met avocado, basilicum en kaaskoekje: een heerlijk eenvoudig hapje dat ons altijd doet denken aan een feestje. Smullen!
Voor brunches zijn gevulde eieren een absolute favoriet. De tafel ziet er feestelijk uit met deze heerlijke hapjes met basilicum en avocado. Je kunt variëren met je favoriete toppings; Hollandse garnalen passen ook perfect bij dit recept.
Ook lekker avocado toast met ei.
Tip: een crunchy tortilla chipje on top kan natuurlijk ook. Maak het dan af met een tipje zure room, lekker fris.
Recept afdrukken
Gevulde eieren met avocado en basilicum, gegarneerd met een kaaskoekje. Een moderne twist op een klassiek hapje, perfect voor feestjes en brunches.
Ingrediënten
- 30 gr kaas (kaaskoekjes)
- 8 eieren
- 1 avocado
- 2 el verse basilicum
- 1 bosui
- peper versgemalen
- zeezout grof
Instructies
- Begin met het maken van de kaaskoekjes.
- Kook de eieren hard en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel.
- Leg de gehalveerde eieren op een bord.
- Schil en pureer de avocado, breng op smaak met versgemalen peper en grof zout voor extra bite.
- Snijd de bosui fijn, hak de basilicum en meng deze door de avocado.
- Vul de halve eieren met avocado mengsel. Top af met een kaaskoekje en serveer gekoeld.
Ook lekker guacamole als vulling.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?