Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Gerookte zalm
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Gevulde eieren met zalm, altijd favoriet op welke fuif dan ook! Super snel te maken en ’t ei staat gezellig op tafel. Dit gevulde ei maak je met gerookte zalm en zonder mayonaise.

Ei met zalm

Gevulde eitjes hebben meest zo’n stoffige reputatie. Dit ei met zalm niet hoor! Niks lekkerder dan zo’n zacht eitje met smeuïge vulling van zalm, maak met dit recept zelf zo’n
lekker gevuld eitje.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 tl mosterd
  • 2 el crème fraîche
  • 60 gr gerookte zalm
  • 1 stengel lente ui
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 el sesamzaad
  • verse peper
Gevulde eieren met zalm op een vork

Zó maak je een gevuld ei met gerookte zalm

  1. Kook de eieren hard in 8 tot 10 minuten. Laat schrikken en afkoelen in koud water, pel en snij de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel uit de eieren en doe in een kom. Leg de gehalveerde eieren op een bord.
  2. Schil en snij de rode ui grof. Voeg bij het eigeel de mosterd, crème fraîche, gerookte zalm (ietsje apart houden voor de topping), rode ui, paprikapoeder, citroensap en verse peper naar smaak. Meng kort in een blender of met de staafmixer tot een mousse.
  3. Snij de lente ui fijn, vul de halve eieren met het gerookte zalm mengsel en verdeel de overgebleven zalm in stukjes op de eieren en maak af met de lente ui en sesamzaad. Eet lekker koud. Zó maak je een gevuld ei met gerookte zalm.

Ook lekker, gevulde eieren basis recept.

Hou je van pittige gevulde eieren? Voeg dan wat chilivlokken toe bij het zalmmengsel en maak af met een fijngesneden rode peper.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024