Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

En feta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 530

Gevulde paprika met couscous en feta kaas, ’n vega paprika gerecht uit de oven. Met ’n saus van yoghurt en verse kruiden maak je de gevulde paprika af. Heel eenvoudig recept en in no time aan tafel.

Paprika gevuld uit de oven

Paprika gevuld uit de oven, ’n simpel couscous recept in ’n zacht geroosterde schil van de paprika. ’t wordt zacht in de oven en heerlijk zoet. Paprika gevuld uit de oven maak je zó!

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 200 gr couscous
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr feta kaas
  • 2 sjalotjes
  • 50 gr amandelen

Yoghurt saus

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 5 gr platte peterselie
  • 1 teen knoflook
Gevulde paprika met couscous recept

Paprika uit de oven met couscous

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de couscous volgens aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen. Rooster en hak de amandelen fijn. Pel en snipper de sjalot en meng bij de couscous samen met de amandelen, olijfolie en kruiden.
  2. Snij de feta in stukjes en meng voor de helft door de couscous. Snij het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadjes. Vet een ovenschaal in en vul de paprika’s met het couscous mengsel en maak af met de feta kaas.
  3. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven. Hak intussen de peterselie fijn, pel en pers de knoflook, meng met de yoghurt en breng op smaak met vers gemalen peper. Eet de paprika’s met saus. Paprika uit de oven met couscous maak je zó.

Maak de gevulde paprika af met olijfolie en vers gemalen peper.

Ook lekker: Mexicaanse gevulde paprika’s met chilivlokken en cottage cheese.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 4 stemmen.
Please wait...