Gevulde paprika's met couscous

Kruidige vulling
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Dit vegetarische gerecht ziet er top uit en is ook erg lekker. Helemaal vegetarisch en met muntsaus lekker fris. Met dit recept kun je de paprika met couscous heel eenvoudig zelf maken!

Zachte paprika uit de oven

De schil van de paprika wordt zacht in de oven en heerlijk zoet.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 4 el olijfolie
  • 8 gr verse munt
  • 300 gr magere kwark
  • 1 komkommer
  • 1 pak couscous, Marokkaans met rozijnen en kruidenmix

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen fijn. Het kapje van de paprika’s snij je van de paprika af. Verwijder de zaadjes en maak de onderkant een beetje plat door een klein stukje van de onderkant af te snijden. Snij de kapjes in stukjes.
  2. Verhit de olie. Roerbak de stukjes paprika en voeg de helft van de couscouskruidenmix uit het pakje toe. Voeg de couscous, de rozijnen en 400 ml kokend water toe. Laat de couscous 5 minuten staan en schep dan de amandelen erdoor.
  3. Vet een ovenschaal in en vul de paprika’s met het couscousmengsel. Zet de paprika’s in de oven voor 20 minuten.
  4. Hak de munt fijn en meng de kwark met de helft van de munt. Breng de kwark op smaak met de peper. Snij de komkommer in schijfjes Serveer de paprika’s met de komkommer en de muntsaus. Maak de paprika’s af met de rest van de munt.
Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...