Gevulde rollade met gehakt en ei

Gevulde rollade met gehakt en ei

Uit de braadpan
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 30 min
  • Wachttijd: Wachttijd 2 uur 15 min
  • Klaar in: Klaar in 2 uur 45 min
  • Kcal: Calorieën 746

Volgens Italiaanse traditie is dit een favoriet gerecht voor op de paastafel. Gevulde rollade met gehakt en ei om zelf te maken, kalfsrollade uit de braadpan. Laat lekker lang sudderen voor een rollade vol smaak.

Rollade vullen

Mager kalfsvlees van buiten en vettig spek en gehakt van binnen, een perfecte combinatie. De eieren maken het rollade vullen af. Leg ze goed in het midden dat ziet er mooi uit na het snijden. Je kan altijd nog wat takjes salie rozemarijn en tijm toevoegen naar smaak. Mocht je geen kalfsvlees hebben dan kan je de rollade ook maken met runderlappen.

Ook lekker: polenta maken met verse kruiden.

Gevulde rollade

Gevulde rollade met gehakt en ei

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Volgens Italiaanse traditie is dit een gerecht voor op de paastafel. Gevulde rollade met gehakt en ei recept, kalfsrollade uit de braadpan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 746

Ingrediënten

  • 100 gr pecorino geraspt
  • 1 ei rauw
  • 80 gr spek pancetta
  • 250 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr platte peterselie vers
  • 750 gr kalfslap in een stuk, platgeslagen
  • 2 eieren hardgekookt
  • olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml bouillon

Instructies

  • Meng de pecorino met het ei in een kom. Pel en snipper de knoflook, hak de peterselie fijn. Snij het spek klein en voeg toe samen met de knoflook en de peterselie aan de kom.
  • Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet even weg. Kook de eieren.
  • Zorg dat je een dunne lap kalfsvlees hebt, snij desnoods en sla tussen twee stukken vershoudfolie plat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over het kalfsvlees zodat het verdeeld en bedekt is. Snij de eieren en verdeel in de lengte over het midden. Rol het vlees strak op. Bind de rollade goed vast met keukentouw.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en braad de rollade rondom aan op hoog vuur. Als het vlees is aangebraden voeg dan de rode wijn en een scheut bouillon toe.
  • Laat het vlees in anderhalf tot twee uur langzaam sudderen op laag vuur. Voeg steeds wat bouillon toe. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en laat even rusten. Snij de rollade in plakken.

Eet lekker met Capellini: zeer dunne spaghetti.
Tip: Serveer met sesam en lente-ui en het overgebleven vocht.

Inspiratie: voor op de paastafel 5 musthaves.

Gevulde rollade met ei

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024