Gevulde speculaas

  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 1:25 h

Om speculaas net wat extra smaak mee te geven, kun je gevulde speculaas bereiden. Je kunt dit gerecht 3 dagen van te voren bereiden. Ideaal als je het rond Sinterklaas- en Kerstijd al druk genoeg hebt met cadeautjes kopen!

Tip: bewaar de gevulde speculaas in een luchtdichte trommel.

Ingrediënten

  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 300 gr amandelspijs
  • 55 gr garneeramandelen
  • 150 gr roomboter (koud)
  • 2 el speculaaskruiden
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • Bloem
  • Mespuntje zout

Bereidingswijze

Stap1

Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en een mespuntje zout boven een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit bij het bakmeel. Voeg hier ook de melk aan toe.

Stap2

Kneed het geheel vervolgens tot een soepele bal. Verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten koelen in de koelkast.

Stap3

Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verkruimel de amandelspijs boven een andere kom en schenk hier de helft van de losgeklopte eieren bij. Prak het eimengsel met een vork door de amandelspijs, zodat het lekker smeuïg wordt.

Stap4

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het aanrecht en je deegroller met een klein beetje bloem. Verdeel de deegbal in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van ongeveer 15 bij 30 cm.

Stap5

Leg één lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs erover uit, maar laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak erop en druk de zijkanten goed op elkaar.

Stap6

Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van je eimengsel en druk daar de garneeramandelen in als versiering. Bak de gevulde speculaas in 40 a 45 minuten gaar in het midden van de oven. De amandelen bovenop zijn dan als het goed is ook mooi goudbruin geworden.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab