Gevulde speculaas zelf maken
Met amandelspijs en amandelen- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur 10 min
- Klaar in: 1 uur 20 min
Gevulde speculaas zelf maken met amandelspijs en amandelen. ’n simpel recept om te bakken en de gevulde speculaas was nog nooit zó lekker. Maak de vorm van een staaf, een taartje of een aantal koeken. Met dit deeg recept kan je alle kanten op.
Gevulde speculaas
Té leuk om zelf te maken deze gevulde speculaas. Je kan de speculaas 3 dagen van te voren bakken. Bewaar in een luchtdichte trommel, blijft ’t lekker.
Glutenvrij bakken: Neem AH vrij van gluten zelfrijzend bakmeel, ’t werkt perfect!
Gevuld speculaas recept
- Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en ’n snuf zout boven een kom. Snij de boter in kleine stukjes en doe dit bij het bakmeel. Voeg hier ook de melk aan toe.
- Kneed het geheel vervolgens tot een soepele bal. Verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten koelen in de koelkast.
- Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verkruimel de amandelspijs boven een andere kom en schenk hier de helft van de losgeklopte eieren bij. Prak het eimengsel met een vork door de amandelspijs, zodat het lekker smeuïg wordt.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem. Verdeel de deegbal in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van zo’n 12 bij 30 cm of een andere gewenste vorm.
- Leg één lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs erover uit, maar laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak erop en druk de zijkanten goed op elkaar.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van je eimengsel en druk daar de garneeramandelen in als versiering. Bak de gevulde speculaas in 45 minuten gaar in het midden van de oven. Gevuld speculaas recept maak je zó.
Ook lekker: 3 x Sinterklaas recepten bak pepernoten heel eenvoudig met of zonder vulling. Aan de slag met ’t amandel banketstaaf recept, pakketjes van bladerdeeg of ’n simpel speculaas recept. Sint baksels maak je zó.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen