Gevulde speculaas zelf maken

Met amandelspijs en amandelen
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur 10 min
  • Klaar in: 1 uur 20 min
Naar het recept

Om speculaas net wat extra smaak mee te geven, kun je gevulde speculaas maken. Je kunt dit gerecht 3 dagen van te voren bakken.
Bewaar de gevulde speculaas dan wel in een luchtdichte trommel. Blijft het lekker!

Gevulde speculaas

Té leuk om zelf te maken deze gevulde speculaas!

Ingrediënten

  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 300 gr amandelspijs
  • 55 gr garneeramandelen
  • 2 el speculaaskruiden
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • bloem

Bereidingswijze

    1. 1Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en een beetje zout boven een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit bij het bakmeel. Voeg hier ook de melk aan toe.
    2. 2Kneed het geheel vervolgens tot een soepele bal. Verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten koelen in de koelkast.
    3. 3Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verkruimel de amandelspijs boven een andere kom en schenk hier de helft van de losgeklopte eieren bij. Prak het eimengsel met een vork door de amandelspijs, zodat het lekker smeuïg wordt.
    4. 4Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het aanrecht en je deegroller met een klein beetje bloem. Verdeel de deegbal in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van ongeveer 15 bij 30 cm.
    5. 5Leg één lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs erover uit, maar laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak erop en druk de zijkanten goed op elkaar.
    6. 6Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van je eimengsel en druk daar de garneeramandelen in als versiering. Bak de gevulde speculaas in 40 a 45 minuten gaar in het midden van de oven. De amandelen bovenop zijn dan als het goed is ook mooi goudbruin geworden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...