Gevulde tomaten met gehakt en bonen

Gevulde tomaten met gehakt en bonen

Mais en kaas
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 535

Gevulde tomaten met (plantaardig) gehakt en bonen, mais en kaas. Dit recept lukt perfect met de Coeur de Boeuf tomaat, deze reuzentomaat met mooie ribbels heeft een volle smaak en kan je perfect vullen. Kan je deze niet vinden neem dan de vleestomaat. Ook lekker als tussen- of bijgerecht.

Gevulde tomaten uit de oven

Eerst snij je de bovenkant van de tomaat eraf, uithollen en vullen, heel simpel! Zo snel maak je gevulde tomaten uit de oven, vul aan met een kommetje rijst of smeuïge aardappelpuree met knoflook.

Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Lekker als topping | pittige Sriracha mayonaise en krokante uitjes of roerbak een rood pepertje mee voor lekker wat pit.

Gevulde tomaat

Gevulde tomaten met gehakt en bonen

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gevulde tomaten met (plantaardig) gehakt en bonen, mais en kaas. Dit recept lukt perfect met de Coeur de Boeuf, 'n reuzentomaat met smaak.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 535

Ingrediënten

  • 4 tomaten Coeur de boeuf
  • 200 gr gehakt (plantaardig)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr kidneybonen blikje
  • 150 gr mais blikje
  • 2 el ketchup
  • 2 el tacokruiden
  • 70 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de tomaat eraf en hol ze voorzichtig uit, bewaar het vruchtvlees. Zet de tomaten op z’n kop en laat uitlekken.
  • Snipper de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie samen met het (vega)gehakt. Voeg de mais, kindneybonen, ketchup en kruiden toe.
  • Roer het vruchtvlees van de tomaten door het gehakt- bonenmengsel en verwarm. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Vul de tomaten en maak af met de geraspte kaas. Gratineer de tomaten in de voorverwarmde oven, totdat de tomaten net gaar zijn.

Past ook lekker bij knolselderijpuree ’n easy recept, de lekkerste puree van groenten met knoflook. Combineer de knolselderijpuree met de gevulde tomaat of een portie gegrilde groenten uit de oven, heerlijk en zó smeuïg.
Tip: Geroosterde pompoenpitten als topping past ook perfect.

Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.

Gevulde tomaat maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024