Gevulde zalmfilets

Op en top lente
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Gevulde zalmfilets met asperges en verse kruiden eenvoudig zelf te maken. Perfect, een op en top lente recept!

Zalmfilet in het voorjaar

Zelf vind ik zalm met tuinbonen en asperges een fijne combinatie en heb direct een op en top voorjaarsgevoel! Door de citroen is het een lekker fris gerecht.

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 20 gr verse peterselie
  • 8 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 300 gr tuinbonen, diepvries
  • 100 gr groene aspergetips
  • 600 gr zalmfilet

Bereidingswijze

  1. 1Maak de citroen als eerst schoon en rasp de schil. Pers de citroen uit. Schil de gember en snij fijn. Hak de peterselie grof. Meng de gember, het citroenrasp, de peterselie, de geperste knoflook en de olijfolie door elkaar. Voeg naar smaak een beetje citroensap, peper en zout toe.
  2. 2Kook de tuinbonen en voeg in de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af en spoel af met koud water.
  3. 3Haal de lichtgroene vliesjes van de bonen met een mesje en verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. 4De zalmfilet snij je in vieren en snij ieder stuk aan de zijkant open. Bestrijk ze aan de binnenkant met 3 eetlepels van het olie-kruidenmengsel en vul ze verder op met de aspergetips.
  5. 5Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet laat de zalm 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. 6Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan. Verdeel de zalmfilet over de borden en serveer met warme tuinbonen.Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...