Gevulde zalmfilets met tuinbonen

Gevulde zalmfilets met tuinbonen

En groene asperges
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 390

Gevulde zalmfilets met tuinbonen en groene asperges, verse kruiden ’n op en top lente recept eenvoudig zelf te maken.

Zalmfilet uit de oven

Zalmfilet uit de oven, zalm met tuinbonen en asperges een fijne combinatie en door de citroen is het een lekker fris zalm gerecht.

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 20 gr verse peterselie
  • 8 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 300 gr tuinbonen, diepvries
  • 100 gr groene aspergetips
  • 600 gr zalmfilet
Gevulde zalmfilets tuinbonen

Zalm met tuinbonen

  1. Maak de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen uit. Schil de gember en snij fijn. Hak de peterselie grof. Meng de gember, het citroenrasp, de peterselie, de geperste knoflook en de olijfolie door elkaar. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe.
  2. Kook de tuinbonen en voeg in de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af en spoel af met koud water.
  3. Haal de lichtgroene vliesjes van de bonen met een mesje en verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snij de zalmfilet in vieren en snij ieder stuk aan de zijkant open. Bestrijk aan de binnenkant met 3 el van ’t olie-kruidenmengsel en vul op met de aspergetips.
  5. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet de zalm 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan. Verdeel de zalmfilet over de borden en maak af met warme tuinbonen. Zalm met tuinbonen maak je zó.

Ook lekker: Zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden in een pakketje.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...