Gezonde ontbijtcake met pecannoten

Healthy cake
  • Aantal: 14
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur 5 min
Naar het recept

Deze ontbijtcake met pecannoten en hazelnootmeel is super lekker en heel erg gezond. Maak deze cake van tevoren, maar liefst 14 plakjes die je in de koelkast kunt bewaren. Erg handig voor de lunch, neem mee naar het werk. Simpel toch!

Gezond cake recept

Pecannoten, niet alleen lekker maar ook super gezond. De pecannoot helpt je op gewicht te blijven, deze noten verlagen het risico op kanker en het risico op diabetes. En zo zijn er nog talloze voordelen.. Geniet lekker van dit simpele cake recept!

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 100 gr kokosolie
  • 1 el gemalen kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 3 cm gember
  • 200 gr hazelnootmeel
  • 100 gr havermout
  • 50 gr geraspte kokos
  • 100 gr pecannoten
  • 50 gr cranberry’s
  • 200 gr dadels zonder pit

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, eieren, kokosolie en ahornsiroop in een keukenmachine. Schil de gember, snij het in stukjes en voeg deze ook toe aan de keukenmachine. Voeg kaneel toe en maal tot een glad beslag. Schep het hazelnootmeel, havermout, kokosrasp, pecannoten en cranberry’s door het mengsel.
  2. 2Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Verdeel nu ook de dadels over het beslag en duw ze er een beetje in. Zet de cake ongeveer 50 minuten in de oven tot het gaar is. Laat de cake op het aanrecht afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast.
Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...