Gezonde ontbijtcake met pecannoten
- Aantal: 14
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur 5 min
Deze ontbijtcake met pecannoten en hazelnootmeel is super lekker en heel erg gezond. Maak deze cake van tevoren, maar liefst 14 plakjes die je in de koelkast kunt bewaren. Erg handig voor de lunch, neem mee naar het werk. Simpel toch!
Gezond cake recept
Pecannoten, niet alleen lekker maar ook super gezond. De pecannoot helpt je op gewicht te blijven, deze noten verlagen het risico op kanker en het risico op diabetes. En zo zijn er nog talloze voordelen.. Geniet lekker van dit simpele cake recept!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, eieren, kokosolie en ahornsiroop in een keukenmachine. Schil de gember, snij het in stukjes en voeg deze ook toe aan de keukenmachine. Voeg kaneel toe en maal tot een glad beslag. Schep het hazelnootmeel, havermout, kokosrasp, pecannoten en cranberry's door het mengsel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Verdeel nu ook de dadels over het beslag en duw ze er een beetje in. Zet de cake ongeveer 50 minuten in de oven tot het gaar is. Laat de cake op het aanrecht afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heb je een alternatief voor kokos en kokosolie? Hou niet van kokos
Je zou zonnebloemolie kunnen gebruiken en amandelmeel.
Moet de Kokosolie gesmolten zijn?
Ja Merel, even laten smelten en iets laten afkoelen.