Gezonde ontbijtcake met pecannoten

  • Porties: 14
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 1:05 h

Deze ontbijtcake met pecannoten en hazelnootmeel is super lekker en heel erg gezond. Het voordeel aan deze cake is dat je hem van tevoren kunt maken en er maar liefst 14 plakjes uit kunt halen die je in de koelkast kunt bewaren. Ook als lunch dus heel handig om iedere dag een plakje mee naar het werk te nemen.

Tip: wil je de cake wat langer bewaren? Snijd de cake dan in plakjes en bewaar ze afzonderlijk in vershoudfolie in de vriezer. Als je ze invriest kun je ze namelijk tot een paar maanden bewaren.

Benieuwd naar meer gezonde lunch- of ontbijtgerechten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten.

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 100 gram kokosolie
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram hazelnootmeel
  • 100 gram havermout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram cranberry's
  • 200 gram dadels zonder pit

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, eieren, kokosolie en ahornsiroop in een keukenmachine. Schil de gember, snij het in stukjes en voeg deze ook toe aan de keukenmachine. Voeg de kaneel en het zout toe en maal het tot een glad beslag. Schep vervolgens het hazelnootmeel, de havermout, de kokosrasp, pecannoten en cranberry's erdoor.

Stap2

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Verdeel nu ook de dadels over het beslag en duw ze er een beetje in. Zet de cake ongeveer 50 minuten in de oven tot het gaar is.Laat de cake op het aanrecht afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab