Gezouten amandelen
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Gezouten amandelen, wat zijn die dingen lekker! Heerlijk als tussendoortje, best een healthy snackje. Gezouten amandelen worden ook gegeten als tapa. De gezouten amandelen komen recht uit de Spaanse keuken. Het paprikapoeder geeft de amandelen een beetje extra smaak!
Amandelen, lekker zout
De gezouten amandelen hebben een zoute, hartige smaak, deze tapa amandelen vullen de Spaanse keuken goed aan.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg de amandelen hierin en schep ze om zodat ze bedekt zijn met olie. Schuif de ovenschaal met amandelen in de oven.
- Rooster de amandelen in 20 minuten goudbruin en schep ze een paar keer om. Laat de amandelen uitlekken op een keukenpapiertje als ze uit de oven komen. Bestrooi de warme amandelen royaal met zeezout en paprikapoeder. Je kunt de amandelen warm of koud eten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Wat is de hoeveelheid zout (gemiddeld) per 500 gram amandelen? Omdat je niet direct kunt proeven of de amandelen zout genoeg zijn.
Zout is echt heel persoonsgebonden, zelf neem ik een een halve theelepel, zout doe je achteraf dus dit kan je altijd nog toevoegen.