Gezouten amandelen – zelf roosteren in de oven

Gezouten amandelen – zelf roosteren in de oven

Deze gezouten amandelen, wat zijn die lekker! Knapperig, hartig en nét dat beetje extra smaak door het paprikapoeder. Heerlijk als tussendoortje of als tapa, rechtstreeks uit de Spaanse keuken. Zelf amandelen roosteren? Makkelijker dan je denkt! Even mengen met olijfolie, zeezout en een snuf paprikapoeder, de oven in, en je bent al klaar. Als crunchy snack tussendoor of bij de borrelplank.

Een gezonde én smaakvolle keuze!
Ook lekker: sumak-uien voor erbij. De frisse, lichtzure smaak van sumak geeft een mooie balans tegen de hartige, geroosterde amandelen met paprikapoeder.

Gezouten amandelen

Amandelen roosteren

4.3 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Zelf gezouten amandelen roosteren? Supermakkelijk en zó lekker! Knapperig, hartig en perfect als snack, hier delen we het recept.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 5 porties
calorieën 192

Ingrediënten

  • 125 gr hele gepelde amandelen ongebrand, ongezouten
  • 2 el olijfolie
  • zeezout grof
  • ½ tl paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de olijfolie over de bodem van een ovenschaal en voeg de amandelen toe. Schep ze goed om, zodat ze volledig bedekt zijn met de olie.
  • Rooster de amandelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige garing.
  • Haal de amandelen uit de oven en laat ze kort uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Bestrooi de warme amandelen royaal met zeezout en paprikapoeder. Serveer ze warm of laat ze afkoelen voor een knapperige snack.

Deze geroosterde amandelen uit de oven zijn lekker als topping over een salade. Je kunt ze meteen eten of laten afkoelen voor extra crunch. Simpel, snel en lekker. Gezouten amandelen maken (en andere noten roosteren in de oven) is hartstikke leuk!

Ook lekker: geroosterde cashewnoten zelf maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Roel Kapitein 14 maart 2023 at 12:18 - Reply

    Wat is de hoeveelheid zout (gemiddeld) per 500 gram amandelen? Omdat je niet direct kunt proeven of de amandelen zout genoeg zijn.

    • Miranda Bernáth 16 maart 2023 at 10:25 - Reply

      Zout is echt heel persoonsgebonden, zelf neem ik een een halve theelepel, zout doe je achteraf dus dit kan je altijd nog toevoegen.

4.29 from 7 votes (7 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025