Gezouten amandelen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Gezouten amandelen zijn heerlijk als tussendoortje, ’s avonds op de bank of als bijgerecht. Gezouten amandelen worden ook gegeten als tapa bij een tapasmaaltijd. Het paprikapoeder geeft de amandelen net een beetje extra smaak!

Ingrediënten

  • 125 gram hele gepelde amandelen
  • 2 el olijfolie
  • grof zeezout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder of gemalen komijn

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 °C . Verdeel de olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg de amandelen hierin en schep ze om zodat ze bedekt zijn met olie. Verdeel de amandelen vervolgens over de ovenschaal.

Stap2

Rooster de amandelen in 20 minuten goudbruin en schep ze een paar keer om. Laat de amandelen uitlekken op een keukenpapiertje als ze uit de oven komen. Bestrooi de warme amandelen royaal met zeezout en paprikapoeder of gemalen komijn. Je kunt de amandelen warm of koud eten.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab