
Gezouten amandelen – zelf roosteren in de oven
Deze gezouten amandelen, wat zijn die lekker! Knapperig, hartig en nét dat beetje extra smaak door het paprikapoeder. Heerlijk als tussendoortje of als tapa, rechtstreeks uit de Spaanse keuken. Zelf amandelen roosteren? Makkelijker dan je denkt! Even mengen met olijfolie, zeezout en een snuf paprikapoeder, de oven in, en je bent al klaar. Als crunchy snack tussendoor of bij de borrelplank.
Een gezonde én smaakvolle keuze!
Ook lekker: sumak-uien voor erbij. De frisse, lichtzure smaak van sumak geeft een mooie balans tegen de hartige, geroosterde amandelen met paprikapoeder.

Ingrediënten
- 125 gr hele gepelde amandelen ongebrand, ongezouten
- 2 el olijfolie
- zeezout grof
- ½ tl paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de olijfolie over de bodem van een ovenschaal en voeg de amandelen toe. Schep ze goed om, zodat ze volledig bedekt zijn met de olie.
- Rooster de amandelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige garing.
- Haal de amandelen uit de oven en laat ze kort uitlekken op een vel keukenpapier.
- Bestrooi de warme amandelen royaal met zeezout en paprikapoeder. Serveer ze warm of laat ze afkoelen voor een knapperige snack.
Deze geroosterde amandelen uit de oven zijn lekker als topping over een salade. Je kunt ze meteen eten of laten afkoelen voor extra crunch. Simpel, snel en lekker. Gezouten amandelen maken (en andere noten roosteren in de oven) is hartstikke leuk!
Ook lekker: geroosterde cashewnoten zelf maken
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Wat is de hoeveelheid zout (gemiddeld) per 500 gram amandelen? Omdat je niet direct kunt proeven of de amandelen zout genoeg zijn.
Zout is echt heel persoonsgebonden, zelf neem ik een een halve theelepel, zout doe je achteraf dus dit kan je altijd nog toevoegen.