Gingerbread mannetjes

Gingerbread mannetjes

Gingerbread koekemannetje recept voor een feestelijk kerstseizoen en heerlijk in de winter. Bak rondom de feestdagen en bewaar ze in een koekjestrommel of geef ze cadeau. Maak zelf deze knapperige koekjes met de perfecte mix van gember en kaneel. Wie kent de gingerbread koekjes mannetjes niet? Versier het mannetje met glazuur. Ook mooi in de kerstboom, maak dan vóór het bakken een gaatje boven in het deeg voor een lint of koordje. Als je zelf gingerbread koekjes bakt ben je gelijk op en top in kerstsfeer.

Gingerbread kan je ook prima bakken zonder gluten namelijk met glutenvrij meel. Wil je in de winter met de kids aan de slag? Dan is dit een leuk en makkelijk koekjes recept. Hier ook nog inspiratie voor makkelijke kerst recepten.

Uitsteekvorm gingerbread man
Hier vind je de uitsteekvorm voor koekjes, koekeman van roestvrij staal.

Met deze uitsteker in de vorm van een traditioneel koekemannetje of gingerbread mannetje maak je er echte kerstkoekjes van. De uitsteekvorm kan in de afwasmachine, droog de vorm wel goed af voor je deze opbergt.

Gingerbread mannetjes recept

Gingerbread koekemannetjes

4.4 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Bak zelf gingerbread koekemannetjes voor een feestelijk kerstseizoen. Versier ze met glazuur en hang ze in de kerstboom. Laat het kerstbakken beginnen!
Gang Tussendoor
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 20 koekjes
calorieën 222

Ingrediënten

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gember gemalen
  • 1 tl kaneel kruiden
  • 1 tl nootmuskaat gemalen
  • 75 gr roomboter
  • 50 gr schenkstroop
  • 1 ei
  • 50 gr bruine basterdsuiker

Instructies

  • Klop de boter met de suiker. Voeg de eidooier en schenkstroop toe. Meng de droge ingrediënten en kneed tot een bal. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit en steek koekjes uit. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
  • Bak in 12 minuten bruin en krokant. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je vastpakt en versiert.
Gingerbread koekjes

Dit recept valt onder

Meer kerstlekkernijen

Simpele kerstkoekjes recept

Simpele kerstkoekjes

Koek voor de kerst, lekker snel en crunchy met discodip, extra feestelijk.

Brunsli chocoladekoekje

Brunsli chocoladekoekjes

Zwitserse chocolade kerstkoekjes, crunchy van buiten en zacht van binnen.

Breekchocolade met noten, cranberry's en vijgen

Breekchocolade met noten

Een lekker kerst tussendoortje van pure chocolade, noten, cranberry's en vijgen.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Rianne Kremers 4 december 2020 at 20:41 - Reply

    Leuk. Wat is het recept van het glazuur?

    • Miranda Bernáth 5 december 2020 at 13:24 - Reply

      Voor het glazuur meng je 100 gr poedersuiker met een halve el water. Voeg meer of minder vocht om het dikker of dunner te maken. Spuiten met een spuitzakje of een puntje maken van bakpapier.

  2. Petra 13 december 2020 at 14:05 - Reply

    Gebruik je alleen de eidooier en niet het eiwit? Of valt het eiwit onder de rest van de ingrediënten?

  3. Laura 14 december 2020 at 08:52 - Reply

    Moeten ze in een hete lucht oven ook op 170 of kan ik hem dan beter op 150 zetten?

  4. Fre 9 februari 2022 at 09:40 - Reply

    Ik vind dit recept echt geweldig! Het is super lekker! Ik gebruik deze site echt ALTIJD voor alles wat ik ga bakken/koken!!!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter