Gingerbread mannetjes

Koek met gember en kaneel
  • Aantal: 20
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Deze koekjes zijn heerlijk in de winter. Ik maak ze altijd rondom de feestdagen en stop ze in een koekjestrommel of ik geef ze kado. Koek met een geur van gember, nootmuskaat en kaneel, heerlijk. Wie kent deze leuke gingerbread koekemannetjes niet? Een super simpel lekker bakrecept. Maak af met je mooiste versiersel. Zelf je koekjes maken is het leukst.

Glutenvrije kerstkoekjes

Deze koekjes maak je simpel zonder gluten. Gebruik meel zonder gluten. Super lekker en verantwoord. Wil je in de winter met de kids aan de slag? Dan is dit een leuk en makkelijk koekjes recept.

Uitsteekvorm gingerbread man

Hier vind je het uitsteek vormpje

Ingrediënten

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gember gemalen
  • 1 tl kaneel kruiden
  • 1 tl nootmuskaat gemalen
  • 75 gr roomboter
  • 50 gr schenkstroop
  • 1 ei
  • 50 gr bruine basterdsuiker

Bereidingswijze gin­ger­bread koek­ mannetjes

  1. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is. Klop de boter met de suiker. Splits het ei en voeg de dooier toe samen met de schenkstroop. Meng de rest van de ingrediënten in een grote kom en spatel het botermengsel hier door heen. Kneed tot een bal en laat het deeg in folie in de koelkast een half uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit. Steek met een uitsteek mannetje vorm de koekjes uit het deeg, bak in 12 minuten bruin.
  3. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen voor je ze versierd. Nu al heerlijk!
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Meer kerstlekkernijen

Simpele kerstkoekjes recept

Simpele kerstkoekjes

Koek voor de kerst, lekker snel en crunchy met discodip, extra feestelijk.

Brunsli chocoladekoekje

Brunsli chocoladekoekjes

Zwitserse chocolade kerstkoekjes, crunchy van buiten en zacht van binnen.

Breekchocolade met noten, cranberry's en vijgen

Breekchocolade met noten

Een lekker kerst tussendoortje van pure chocolade, noten, cranberry’s en vijgen.