Gingerbread mannetjes
Gingerbread koekemannetje recept voor een feestelijk kerstseizoen en heerlijk in de winter. Bak rondom de feestdagen en bewaar ze in een koekjestrommel of geef ze cadeau. Maak zelf deze knapperige koekjes met de perfecte mix van gember en kaneel. Wie kent de gingerbread koekjes mannetjes niet? Versier het mannetje met glazuur. Ook mooi in de kerstboom, maak dan vóór het bakken een gaatje boven in het deeg voor een lint of koordje. Als je zelf gingerbread koekjes bakt ben je gelijk op en top in kerstsfeer.
Gingerbread kan je ook prima bakken zonder gluten namelijk met glutenvrij meel. Wil je in de winter met de kids aan de slag? Dan is dit een leuk en makkelijk koekjes recept. Hier ook nog inspiratie voor makkelijke kerst recepten.
Uitsteekvorm gingerbread man
Hier vind je de uitsteekvorm voor koekjes, koekeman van roestvrij staal.
Met deze uitsteker in de vorm van een traditioneel koekemannetje of gingerbread mannetje maak je er echte kerstkoekjes van. De uitsteekvorm kan in de afwasmachine, droog de vorm wel goed af voor je deze opbergt.
Ingrediënten
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 tl gember gemalen
- 1 tl kaneel kruiden
- 1 tl nootmuskaat gemalen
- 75 gr roomboter
- 50 gr schenkstroop
- 1 ei
- 50 gr bruine basterdsuiker
Instructies
- Klop de boter met de suiker. Voeg de eidooier en schenkstroop toe. Meng de droge ingrediënten en kneed tot een bal. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit en steek koekjes uit. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
- Bak in 12 minuten bruin en krokant. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je vastpakt en versiert.
Meer kerstlekkernijen
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik vind dit recept echt geweldig! Het is super lekker! Ik gebruik deze site echt ALTIJD voor alles wat ik ga bakken/koken!!!
Dank Frederique!
Moeten ze in een hete lucht oven ook op 170 of kan ik hem dan beter op 150 zetten?
We gebruiken zelf ook een heteluchtoven, 170 graden gaat prima.
Gebruik je alleen de eidooier en niet het eiwit? Of valt het eiwit onder de rest van de ingrediënten?
Het eiwit wordt niet gebruikt.
Leuk. Wat is het recept van het glazuur?
Voor het glazuur meng je 100 gr poedersuiker met een halve el water. Voeg meer of minder vocht om het dikker of dunner te maken. Spuiten met een spuitzakje of een puntje maken van bakpapier.