Gingerbread mannetjes
Koek met gember en kaneel- Aantal: 20
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 55 min
- Kcal: 222
Deze koekjes zijn heerlijk in de winter. Ik maak ze altijd rondom de feestdagen en stop ze in een koekjestrommel of ik geef ze kado. Koek met een geur van gember, nootmuskaat en kaneel, heerlijk. Wie kent deze leuke gingerbread koekemannetjes niet? Een super simpel lekker bakrecept. Maak af met je mooiste versiersel. Zelf je koekjes maken is het leukst.
Glutenvrije kerstkoekjes
Deze koekjes maak je simpel zonder gluten. Gebruik meel zonder gluten. Super lekker en verantwoord. Wil je in de winter met de kids aan de slag? Dan is dit een leuk en makkelijk koekjes recept. Zoek je ook nog inspiratie voor makkelijke kerst recepten.
Uitsteekvorm gingerbread man
Hier vind je het uitsteek vormpje
Bereidingswijze gingerbread koek mannetjes
- Zorg dat de boter op kamer temperatuur is. Klop de boter met de suiker. Splits het ei en voeg de dooier toe samen met de schenkstroop. Meng de rest van de ingrediënten in een grote kom en spatel het botermengsel hier door heen. Kneed tot een bal en laat het deeg in folie in de koelkast een half uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit. Steek met een uitsteek mannetje vorm de koekjes uit het deeg, bak in 12 minuten bruin.
- Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen voor je ze versierd. Nu al heerlijk!
Leuk. Wat is het recept van het glazuur?
Voor ’t glazuur kan je simpel 100 gr poedersuiker met een halve el water mengen Rianne en meer of minder vocht om het dikker of dunner te maken. Spuiten met een spuitzakje of een puntje maken van bakpapier.
Gebruik je alleen de eidooier en niet het eiwit? Of valt het eiwit onder de rest van de ingrediënten?
Het eiwit wordt niet gebruikt Petra.
Moeten ze in een hete lucht oven ook op 170 of kan ik hem dan beter op 150 zetten?
Ik gebruik zelf ook ’n heteluchtoven, 170 gaat prima Laura!
Ik vind dit recept echt geweldig! Het is super lekker! Ik gebruik deze site echt ALTIJD voor alles wat ik ga bakken\koken!!!
Dank Frederique!