Glutenvrije muffins bakken

Glutenvrije muffins bakken

Met boekweit
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Glutenvrije muffins bakken is heel simpel, met boekweitmeel en topping naar keuze ben je zó klaar. Maak een zoet laagje van glazuur, ’t maakt je glutenvrije muffins af.

Bakken met boekweit

Bakken met boekweit een hip alternatief voor graan. Boekweit heeft een nootachtige specifieke smaak en is een zaad dat geen gluten bevat, met boekweitmeel kan je alle kanten op.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • 120 gr boter
  • 1 el bakpoeder
  • 150 gr boekweitmeel

Zo maak je cupcakes glutenvrij

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren, mix in een kom de eidooiers met 80 gram van de suiker en de boter.
  2. Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder en meng dit door het botermengsel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg langzaam de overige suiker toe. Spatel het eiwit door het beslag.
  3. Zet de cupcake vormpjes in de cupcake tray en vul voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Zó maak je cupcakes glutenvrij.

Maak een topping van een zoet laagje glazuur of een lik gele room, yum!

Meer muffins? Bananen muffins.

Beoordeling: 3.1. van 102 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024