Gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas

Gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas

Soms heb je gewoon zin in een gerecht dat snel, simpel en waanzinnig lekker is. Deze gnocchi met gorgonzola, peer en Parmezaanse kaas is precies dat. De zachte gnocchi komt samen met de romige, pittige gorgonzola en de zoete peer voor een verrassende, smaakvolle combinatie. De frisse salie maakt het af, en binnen no time zet je een bord vol comfort op tafel. Wat wil je na een lange werkdag nog meer?

Deze gnocchi met gorgonzola is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een intiem diner voor twee. Wat je ook kiest, je zult genieten van de rijke smaken die samenkomen in dit gerecht!

Lekker om te luisteren tijdens het koken, 6x culinaire podcast over eten.

Deze gnocchi is net even anders!
Tip: gnocchi met spinazie en gorgonzola is ook een aanrader. Voeg hiervoor een handvol verse spinazie toe aan de pan voordat je de gorgonzola saus maakt. De spinazie slinkt snel en zorgt voor een frisse, lichte smaak die perfect balanceert met de romige kaassaus.

Gnocchi gorgonzola

Gnocchi gorgonzola

Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Geniet van romige gnocchi met gorgonzola, Parmezaanse kaas, peer en salie. Een heerlijk snel en makkelijk recept dat perfect is voor elk moment.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 2 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 300 gr gnocchi
  • 100 gr gorgonzola
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml melk
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 peer
  • salie vers

Instructies

  • Kook de gnocchi in kokend water gedurende 2-3 minuten totdat ze boven komen drijven. Giet ze af en laat even staan.
  • Pel en pers de knoflook, meng deze met de melk en room en zet het geheel op laag vuur.
  • Voeg de gorgonzola (zonder korst) toe aan de pan met melk en room en laat het rustig smelten tot een saus.
  • Snijd de peer in blokjes en voeg deze toe aan de gorgonzola saus.
  • Breng de saus op smaak met vers gemalen peper en enkele blaadjes verse salie.
  • Schep de gnocchi door de kaassaus, en serveer met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak. Gnocchi gorgonzola is klaar!

Gnocchi met gorgonzola is lekker met een frisse groene salade en geroosterde pijnboompitten voor extra crunch!

Ook lekker: gnocchi met pesto, rucola en tomaat.

Gnocchi gorgonzola parmezaan recept

Dit recept valt onder

Meer gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en creme fraiche recept

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Favoriet aardappelgerecht, vegetarisch, simpel en heerlijk snel.

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Marty 21 januari 2023 at 12:00 - Reply

    Wij hebben er van genoten. Bijzonder en…… eenvoudig te maken.

  2. Irene 10 maart 2021 at 08:40 - Reply

    Hij is heerlijk deze gnocchi. Favoriet!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025