
Gnocchi met rucola en citroen
Een puur recept- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Deze maaltijd met gnocchi, citroen, rucola en amandelen is super snel klaar en heel eenvoudig om te maken.
Gnocchi, een italiaans gerecht
Gnocchi is een zachte pasta gemaakt van aardappel. Het lekkerste om de gnocchi zo puur mogelijk te houden zoals bij dit recept. Gnocchi is best machtig en kan snel te veel worden. Gnocchi is erg makkelijk te maken, ook als eenpersoonsgerecht.
Bereidingswijze gnocchi met rucola
- 1Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur. Rooster de amandelen in de pan zonder olie en verdeel de amandelen gelijkmatig uit over de bodem van de pan. Schud de amandelen regelmatig om, dit om te voorkomen dat de noten aanbranden.
- 2Kook de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als ze boven komen drijven in ongeveer 4 minuten.
- 3De citroen botersaus, smelt de boter in een pannetje. Voeg de bouillon toe en roer het mengsel goed door. Voeg daarna de Parmezaanse kaas en de citroenschil toe en roer zachtjes door.
- 4Giet de gnocchi’s voorzichtig af. Serveer ze op diepe borden en schenk de citroenboter over de gnocchi en bestrooi met de rucola, amandelen en verse peper. Genieten!