Gnocchi met rucola en citroen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Deze maaltijd met gnocchi, citroen, rucola en amandelen is super snel klaar en heel eenvoudig om te maken.

Gnocchi, een italiaans gerecht

Gnocchi is een zachte pasta gemaakt van aardappel. Het lekkerste om de gnocchi zo puur mogelijk te houden zoals bij dit recept. Gnocchi is best machtig en kan snel te veel worden. Gnocchi is erg makkelijk te maken, ook als eenpersoonsgerecht.

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 75 gram rucola
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 50 gram boter
  • 200 ml kruidenbouillon
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur. Rooster de amandelen in de pan zonder olie en verdeel de amandelen gelijkmatig uit over de bodem van de pan. Schud de amandelen regelmatig om, dit om te voorkomen dat de noten aanbranden.

Stap2

Kook de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als ze boven komen drijven in ongeveer 4 minuten.

Stap3

De citroen botersaus, smelt de boter in een pannetje. Voeg de bouillon toe en roer het mengsel goed door. Voeg daarna de Parmezaanse kaas en de citroenschil toe en roer zachtjes door.

Stap4

Giet de gnocchi's voorzichtig af. Serveer ze op diepe borden en schenk de citroenboter over de gnocchi en bestrooi met de rucola, amandelen en verse peper. Genieten!

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

262

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab