Gnocchi met rucola en citroen

Een puur recept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Deze maaltijd met gnocchi, citroen, rucola en amandelen is super snel klaar en heel eenvoudig om te maken.

Gnocchi, een italiaans gerecht

Gnocchi is een zachte pasta gemaakt van aardappel. Het lekkerste om de gnocchi zo puur mogelijk te houden zoals bij dit recept. Gnocchi is best machtig en kan snel te veel worden. Gnocchi is erg makkelijk te maken, ook als eenpersoonsgerecht.

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 75 gr rucola
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 50 gr boter
  • 200 ml kruidenbouillon
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze gnocchi met rucola

  1. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur. Rooster de amandelen in de pan zonder olie en verdeel de amandelen gelijkmatig uit over de bodem van de pan. Schud de amandelen regelmatig om, dit om te voorkomen dat de noten aanbranden.
  2. Kook de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als ze boven komen drijven in ongeveer 4 minuten.
  3. De citroen botersaus, smelt de boter in een pannetje. Voeg de bouillon toe en roer het mengsel goed door. Voeg daarna de Parmezaanse kaas en de citroenschil toe en roer zachtjes door.
  4. Giet de gnocchi’s voorzichtig af. Serveer ze op diepe borden en schenk de citroenboter over de gnocchi en bestrooi met de rucola, amandelen en verse peper. Genieten!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Meer gnocchi gerechten

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Favoriet aardappelgerecht, vegetarisch, simpel en heerlijk snel.