Gnocchi met rucola en citroen
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Gnocchi met rucola en citroen én amandelen is super snel klaar en heel eenvoudig om te maken.
Gnocchi is een Italiaans gerecht
Gnocchi is een zachte pasta gemaakt van aardappel, een Italiaans gerecht. Lekker om de gnocchi puur te houden zoals bij dit recept. Gnocchi is best machtig en kan snel te veel worden. Gnocchi is ook erg makkelijk te maken als eenpersoonsgerecht met rucola en citroen.
Bereidingswijze gnocchi met rucola
- Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur. Rooster de amandelen in de pan zonder olie en verdeel de amandelen gelijkmatig uit over de bodem van de pan. Schud de amandelen regelmatig om, dit om te voorkomen dat de noten aanbranden.
- Kook de gnocchi in een pan met kokend water gaar. De gnocchi is gaar als ze boven komen drijven in ongeveer 4 minuten.
- De citroen botersaus, smelt de boter in een pannetje. Voeg de bouillon toe en roer het mengsel goed door. Voeg daarna de Parmezaanse kaas en de citroenschil toe en roer zachtjes door.
- Giet de gnocchi's voorzichtig af. Serveer ze op diepe borden en schenk de citroenboter over de gnocchi en bestrooi met de rucola, amandelen en verse peper. Genieten!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?