Gnocchi met spinazie en tomaat

Gnocchi met spinazie en tomaat

Met zachte geitenkaas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 660

Gnocchi met spinazie en tomaat met zachte geitenkaas, ’n romige tomatensaus met Italiaanse aardappelballetjes. Eenvoudig en snel gnocchi recept.

Gnocchi recept met tomatensaus

Gnocchi recept met tomatensaus, basilicum en pijnboompitten, ’n Italiaans gerecht met spinazie ’n soort van caprese variant.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 300 gr verse spinazie
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • handje pijnboompitten
  • handje verse basilicum
Gnocchi spinazie en tomaat simpel recept
Gnocchi spinazie tomaat recept

Gnocchi met spinazie

  1. Breng water aan de kook voor de gnocchi. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Giet af en laat staan.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet weg. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook kort. Voeg de gnocchi toe en bak op hoog vuur zo’n 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de gnocchi en breng aan de kook. Zet het vuur laag en roer de spinazie mee tot het slinkt. Meng de geitenkaas erbij en laat smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Schep de gnocchi met spinazie en tomaat in kommen en maak af met verse basilicum en pijnboompitten. Gnocchi met spinazie zó maak je ‘t.

Ook lekker: Gnocchi met zelfgemaakte pesto rucola en tomaat. ’n Snel recept met ’n topping van verse basilicum.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Meer gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en creme fraiche recept

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met champignonsaus recept

Gnocchi met champignonsaus

Favoriet aardappelgerecht, vegetarisch, simpel en heerlijk snel.

Gnocchi met citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.