Snelle gnocchi met truffelsaus en parmezaan
Deze gnocchi met romige truffelsaus, knoflook en sjalot is een makkelijk en waanzinnig lekker recept dat snel op tafel staat. De truffelroomsaus combineert perfect met de gnocchi en wat (vegan) Parmezaanse kaas. Voor dit gerecht gebruiken we plantaardige room van Blue Band, gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën. Deze romige saus heeft een zachte, milde smaak en bevat slechts 15% vet, waardoor deze truffel gnocchi met truffelroomsaus heerlijk licht blijft.
Ook lekker: knolselderijsoep met mosterd en vegan room, een bommetje vol vitamine C—perfect voor een boost van je weerstand!
Ingrediënten
- 400 gr gnocchi
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 el olijfolie
- 100 ml kookroom (plantaardig), Blue Band
- 75 gr truffeltapenade
- 40 gr Parmezaanse kaas (vegan)
Optioneel
- 250 gr paddenstoelen
- truffelolie
- pijnboompitten
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af en zet even opzij.
- Pel en snipper de sjalot, en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de truffeltapenade en de room toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus op laag vuur langzaam warm worden. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Schep de gnocchi door de warme truffelsaus en zorg dat alles goed gemengd is. Serveer direct met fijn geraspte Parmezaanse kaas.
Maak de gnocchi met truffelsaus af met een paar druppels truffelolie en een handvol geroosterde pijnboompitten. Heb je meer trek: Voeg een mix van gebakken champignons toe voor extra smaak en textuur.
Ook lekker: gnocchi met champignonsaus knoflook, en Parmezaanse kaas voor een heerlijk alternatief vol paddenstoelen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?