Gnocchi met truffelsaus

Gnocchi met truffelsaus

Knoflook en sjalot
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 490

Gnocchi met truffelsaus knoflook en sjalot, deze truffelroomsaus gaat perfect samen met de gnocchi en wat (vegan) parmezaan. Een makkelijk en waanzinnig lekker recept wat snel op tafel staat.

Gnocchi met truffel

Gnocchi met truffel en plantaardige room van Blue Band. Deze is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en smaakt heerlijk romig, ’t heeft een zachte, milde smaak en bevat 15% vet.

Ook lekker: Knolselderijsoep met mosterd en vegan room, bommetje vol vitamine C, perfect voor je weerstand dus.

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml plantaardige kookroom Blue Band
  • 75 gr truffel tapenade
  • 40 gr (vegan) Parmezaanse kaas

Optioneel

  • 250 gr paddestoelen
  • olijfolie met truffel
  • pijnboompitjes
Gnocchi met truffelroomsaus recept

Gnocchi met truffelroomsaus

  1. Kook de gnocchi in zo’n 2-3 minuten gaar in kokend water, giet af en laat even staan. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook, fruit aan in een pan met hete olijfolie.
  2. Roer de truffeltapenade erbij samen met de room en verwarm op laag vuur. Breng de saus op smaak met vers gemalen peper.
  3. Schep de gnocchi door de truffelsaus en eet met fijne geraspte Parmezaanse kaas. Gnocchi met truffelroomsaus zo maak je ‘t.

Maak eventueel af met een paar drupjes truffelolie en pijnboompitten. Voor meer trek: bak een mix van champignons mee voor erbij.

Ook lekker: Gnocchi met champignonsaus paddestoelen, knoflook, parmezaan.

Gnocchi met truffelsaus recept
Beoordeling: 4.6. van 7 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024