Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche
Dit recept met gnocchi, tuinbonen, spekjes, rucola en crème fraîche is waanzinnig simpel te bereiden. Wil je variëren? Dan is dit gerecht een aanrader. Spekjes zijn makkelijk te vervangen voor een vega variant en tuinbonen voor doperwten. Bestrooi het gerecht met flink wat Parmezaanse kaas voor wat extra pit.
Tuinbonen
Tuinbonen zijn heerlijk. Ze hebben een bittere smaak en worden vaak gekookt of gestoomd. Tuinbonen, een zomerse groente die ook prima uit de vriezer gegeten kunnen worden.
Recept met gnocchi, tuinbonen, spekjes, rucola en crème fraîche is eens wat anders dan de gangbare pastagerechten.
Ingrediënten
- 250 gr spekreepjes
- 300 gr tuinbonen diepvries
- 500 gr gnocchi
- 2 uien
- 200 ml crème fraîche
- 75 gr rucolao
- 100 gr parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien. Bak de spekreepjes krokant en voeg daarna de uien toe. Schep de bevroren tuinbonen erdoor en bak het geheel zo’n 5 minuten.
- Roer de crème fraîche en de gnocchi door het tuinbonen mengsel en breng op smaak met verse peper en zout. Verdeel de gnocchi in kommen en maak af met rucola. Strooi eventueel wat parmezaan over het gerecht voor wat extra smaak. Zó maak je gnocchi met tuinbonen!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?