Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Dit recept met gnocchi, tuinbonen, spekjes, rucola en crème fraîche is eens wat anders dan de gangbare pastagerechten. Wil je eens wat variëren? Dan is dit gerecht echt een aanrader! Bestrooi het gerecht met wat Parmezaanse kaas voor wat extra pit!

Tuinbonen

Tuinbonen zijn heerlijk! Ze hebben een bittere smaak en worden vaak gekookt of gestoomd. Tuinbonen, een zomerse groente die ook prima uit de vriezer gegeten kunnen worden.

Gnocchi met tuinbonen creme fraiche

Ingrediënten

  • 250 gr spekreepjes
  • 300 gr tuinbonen, diepvries
  • 500 gr gnocchi
  • 2 uien
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 gr rucola
  • optioneel, parmezaanse kaas

Zo maak je gnocchi met tuinbonen

  1. Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien. Bak de spekreepjes krokant en voeg daarna de uien toe. Schep de bevroren tuinbonen erdoor en bak het geheel zo’n 5 minuten.
  2. Roer de crème fraîche en de gnocchi door het tuinbonen mengsel en breng op smaak met verse peper en zout. Verdeel de gnocchi in kommen en maak af met rucola. Strooi eventueel wat parmezaan over het gerecht voor wat extra smaak. Zó maak je gnocchi met tuinbonen!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Ook lekkere gnocchi recepten

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Favoriet aardappelgerecht, vegetarisch, simpel en heerlijk snel.