Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Dit recept met gnocchi, tuinbonen, spekjes, rucola en crème fraîche is waanzinnig simpel te bereiden. Wil je variëren? Dan is dit gerecht een aanrader. Spekjes zijn makkelijk te vervangen voor een vega variant en tuinbonen voor doperwten. Bestrooi het gerecht met flink wat Parmezaanse kaas voor wat extra pit.

Tuinbonen

Tuinbonen zijn heerlijk. Ze hebben een bittere smaak en worden vaak gekookt of gestoomd. Tuinbonen, een zomerse groente die ook prima uit de vriezer gegeten kunnen worden.

Gnocchi met tuinbonen

Gnocchi met tuinbonen

4.7 van 29 stemmen
Recept afdrukken
Recept met gnocchi, tuinbonen, spekjes, rucola en crème fraîche is eens wat anders dan de gangbare pastagerechten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 185

Ingrediënten

  • 250 gr spekreepjes
  • 300 gr tuinbonen diepvries
  • 500 gr gnocchi
  • 2 uien
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 gr rucolao
  • 100 gr parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien. Bak de spekreepjes krokant en voeg daarna de uien toe. Schep de bevroren tuinbonen erdoor en bak het geheel zo’n 5 minuten.
  • Roer de crème fraîche en de gnocchi door het tuinbonen mengsel en breng op smaak met verse peper en zout. Verdeel de gnocchi in kommen en maak af met rucola. Strooi eventueel wat parmezaan over het gerecht voor wat extra smaak. Zó maak je gnocchi met tuinbonen!
Gnocchi met tuinbonen creme fraiche

Dit recept valt onder

Dit recept valt onder

Ook lekkere gnocchi recepten

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter