Gemarineerde garnalen

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 1:05 h

Snel en eenvoudig: Gemarineerde garnalen voor tijdens het gourmetten. Ook ideaal voor tijdens de feestdagen!

Tip: Als je van pittig houdt, voeg dan een eetlepel sambal toe aan de marinade.

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen (diepvries)
  • 4 eetlepels bieslook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Stap1

Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de bieslook fijn.

Stap2

Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de bieslook en de olijfolie toe. Pers 2 tenen knoflook boven de garnalen en schep het goed om. Voor een pittige marinade kun je ook 1 eetlepel sambal badjak toevoegen.

Stap3

Dek de garnalen af en laat het ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. Bak vervolgens aan tafel de garnalen in kleine porties een gourmetpannetje. Vergeet ze niet regelmatig om te scheppen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab