Griekse boerensalade

Griekse boerensalade

Feta en olijven
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 164
Naar het recept

Griekse boerensalade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn, ’n summerproof salade tjokvol vitaminen, eenvoudig en snel te bereiden.

Een fris salade recept, serveer met desem, grof zout en olie.

Traditionele Griekse salade

Simpel maar vooral heel lekker is deze traditionele Griekse salade. Vol tomaat, rode ui, feta en olijven. Groene paprika en sla is misschien minder traditioneel maar neem een knapperige veldsla voor ’n behoorlijke extra dosis vitamine C.

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Ingrediënten

  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 2 el verse peterselie gehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 100 gr feta
  • 20 zwarte pitloze olijven
  • 50 gr jonge bladsla met rucola

Griekse salade maken

  1. Was en snij de paprika en tomaten in parten. Snij de komkommer in de lengte doormidden en in plakken. Pel de rode ui en snij in halve ringen.
  2. Meng de tomaten, paprika, komkommer, peterselie en ui in een diep bord of schaal. Maak een dressing van de olijfolie, rode wijnazijn en oregano, voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk de dressing over de groenten en meng.
  3. Verdeel de feta en olijven over de salade en als laatste de sla. (..want de sla wordt te slap in de salade als je dit te vroeg doet) Griekse salade maken doe je zó.

Maak eventueel een tzatziki erbij.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 4 stemmen.
Please wait...