Griekse Boerensalade

Grieks kaasje met lekker veel pit
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

De Griekse Boerensalade is eenvoudig en snel te bereiden. Ideaal wanneer je laat thuis komt van je werk en je geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken. Je kunt de Griekse Boerensalade als voorgerecht of hoofdgerecht serveren. Griekse boerensalade recept, heerlijk met desem, grof zout en olie.

Feta kaas, Griekse kaas

Dit Griekse kaasje heeft lekker veel pit, Feta smaakt toch altijd nét even anders. Heerlijk in deze boerensalade. Kan ook heerlijk zijn in een frisse tzatziki of een pasta.

Ingrediënten

  • 1 el rode-wijnazijn
  • 1 tl oregano
  • 2 el grofgehakte peterselie
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 20 zwarte pitloze olijven
  • 4 ontvelde tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 zakje jonge bladsla

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de paprika en tomaten in niet te kleine stukken. De komkommer kun je eventueel schillen en vervolgens in plakken snijden. “;i:1;s:54:”Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen.
  2. 2Meng de sla, tomaten, paprika, komkommer, peperselie en ui in een diep bord of leg het op een grote schaal. Giet er vervolgens olijfolie en rode-wijnazijn overheen en strooi wat verse peper over de groenten.
  3. 3Meng alles goed door elkaar, zodat de olijfolie, het zout en de azijn worden verspreid door de salade.
  4. 4Als de ingrediënten goed gemengd zijn, zorg je met de feta, oregano en olijven voor de finishing touch. De feta leg je midden op de salade en deze besprenkel je met de oregano. De olijven leg je rondom de salade. Klaar is je Griekse Boerensalade.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...