Griekse Boerensalade

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

De Griekse Boerensalade is eenvoudig en snel te bereiden. Ideaal wanneer je laat thuis komt van je werk en je geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken. Je kunt de Griekse Boerensalade als voorgerecht of hoofdgerecht serveren. Wanneer je het als hoofdgerecht serveert, is het erg lekker om een stevig zuurdesembrood erbij te serveren. Zet er nog een flesje yoghurtdressing bij en je bent klaar!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels grofgehakte peterselie
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • 20 zwarte pitloze olijven
  • 4 ontvelde tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout & peper
  • 1 zakje jonge bladsla

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de paprika en tomaten in (niet te kleine) stukken. De komkommer kun je eventueel schillen en vervolgens in plakjes snijden.

Stap2

Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen.

Stap3

Doe de sla, tomaten, paprika, komkommer, peperselie en ui in een diep bord of leg het op een grote schaal. Giet er vervolgens olijfolie en rode-wijnazijn overheen en strooi wat zout over de groenten.

Stap4

Meng alles goed door elkaar, zodat de olijfolie, het zout en de azijn worden verspreid door de salade.

Stap5

Als de ingrediënten goed gemengd zijn, zorg je met de feta, oregano en olijven voor de finishing touch. De feta leg je midden op de salade en deze besprenkel je met de oregano. De olijven leg je rondom de salade. Breng de Griekse Boerensalade eventueel op smaak met wat gemalen peper.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab