Griekse kip met aardappelschijfjes

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 45m

Dit recept met Griekse kip met aardappelschijfjes en groente is echt een aanrader. Heerlijk malse kip en aardappelschijfjes uit de oven met kruiden. Kijk voor meer recepten met kip bij onze kiprecepten.

Let op: marineer de kip het liefst 24 uur van tevoren.

griekse kip

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 125 gram champignons
  • 2 lente uien
  • 4 flinke aardappels

Bereidingswijze

Stap1

Marineer de kip een dag van tevoren. Maar hiervoor 3 a 4 sneetjes in de kip zodat de marinade er goed in kan trekken. Besprenkel de kip met peper, zout, olijfolie, knoflook, ui, rozemarijn en tijm. Heb je minder tijd om de kip de marineren? Marineer hem dan minstens een uur van tevoren, maar hoe langer hoe beter.

Stap2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Kook de plakjes ongeveer 10 minuten in een pan met water.

Stap3

Snij ondertussen de groenten in stukjes. Vet een ovenschaal in en leg hier de gekookte plakjes aardappel in. Zet de aardappelschijfjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap4

Neem een grill- of koekenpan en verhit hier wat olijfolie in. Bak de kip gaar in de pan. Heb je wat marinade over? Dan kun je deze in de laatste 2 minuten toevoegen aan de kip.

Stap5

Bak de groenten op hoog vuur in een paar minuten gaar en knapperig. Serveer de aardappelschijfjes, kip en groenten naast elkaar op 2 borden. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab