Griekse kip met aardappelschijfjes

Griekse kip met aardappelschijfjes

Met kruidige marinade
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min

Lekker recept met Griekse kip, aardappelschijfjes en groente een echte aanrader. De kip is heerlijk mals. Marineer de kip het liefst 24 uur van tevoren, smaakt ie extra lekker!

Kip marineren

Kip marineren met Griekse kruiden, lekker met verse kruiden zoals tijm en oregano. Meer kruiden? Komijn, munt, koriander, paprika en kaneelpoeder kan je optioneel ook gebruiken naar smaak.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 paprika
  • 125 gr champignons
  • 2 lente uien
  • 4 flinke aardappels

Marinade

  • 4 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 ui fijn
  • 2 teentjes knoflook geperst

Kip marineren met Griekse kruiden

  1. Maak de marinade en marineer de kip, hoe langer van tevoren hoe lekkerder. Maak een paar sneetjes in de kip zodat de marinade er goed in kan trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in plakjes. Kook de plakjes ongeveer 10 minuten in een pan met water.
  3. Snij ondertussen de groenten in stukjes. Vet een ovenschaal in en leg hier de gekookte plakjes aardappel in. Zet de aardappelschijfjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  4. Neem een grill- of koekenpan en verhit hier olijfolie in. Bak de kip gaar in de pan. Heb je wat marinade over? Dan kun je deze in de laatste 2 minuten toevoegen aan de kip.
  5. Bak de groenten op hoog vuur in een paar minuten gaar en knapperig. Serveer de aardappelschijfjes, kip en groenten samen op de borden. Kip marineren met Griekse kruiden, zó doe je dat.
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter