Griekse kip met aardappelschijfjes

Met kruidige marinade
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Lekker recept met Griekse kip, aardappelschijfjes en groente is echt een aanrader. De kip is heerlijk mals, marineer de kip het liefst 24 uur van tevoren.

Kip gemarineerd

Kip gemarineerd op z’n Grieks, lekker met kruiden als tijm en rozemarijn.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 125 gr champignons
  • 2 lente uien
  • 4 flinke aardappels

Bereidingswijze

  1. 1Marineer de kip een dag van tevoren. Maar hiervoor 3 a 4 sneetjes in de kip zodat de marinade er goed in kan trekken. Besprenkel de kip met peper, zout, olijfolie, knoflook, ui, rozemarijn en tijm. Heb je minder tijd om de kip de marineren? Marineer hem dan minstens een uur van tevoren, maar hoe langer hoe beter.
  2. 2Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij deze in plakjes. Kook de plakjes ongeveer 10 minuten in een pan met water.
  3. 3Snij ondertussen de groenten in stukjes. Vet een ovenschaal in en leg hier de gekookte plakjes aardappel in. Zet de aardappelschijfjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  4. 4Neem een grill- of koekenpan en verhit hier olijfolie in. Bak de kip gaar in de pan. Heb je wat marinade over? Dan kun je deze in de laatste 2 minuten toevoegen aan de kip.
  5. 5Bak de groenten op hoog vuur in een paar minuten gaar en knapperig. Serveer de aardappelschijfjes, kip en groenten samen op de borden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...