Griekse kip met aardappelschijfjes

Griekse kip met aardappelschijfjes

Met kruidige marinade
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min

Lekker recept met Griekse kip, aardappelschijfjes en groente een echte aanrader. De kip is heerlijk mals. Marineer de kip het liefst 24 uur van tevoren, smaakt ie extra lekker!

Kip marineren

Kip marineren met Griekse kruiden, lekker met verse kruiden zoals tijm en rozemarijn.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 125 gr champignons
  • 2 lente uien
  • 4 flinke aardappels

Kip marineren met Griekse kruiden

  1. Marineer de kip een dag van tevoren. Maar hiervoor 3 a 4 sneetjes in de kip zodat de marinade er goed in kan trekken. Besprenkel de kip met peper, zout, olijfolie, knoflook, ui, rozemarijn en tijm. Heb je minder tijd om de kip de marineren? Marineer hem dan minstens een uur van tevoren, maar hoe langer hoe beter.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij deze in plakjes. Kook de plakjes ongeveer 10 minuten in een pan met water.
  3. Snij ondertussen de groenten in stukjes. Vet een ovenschaal in en leg hier de gekookte plakjes aardappel in. Zet de aardappelschijfjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  4. Neem een grill- of koekenpan en verhit hier olijfolie in. Bak de kip gaar in de pan. Heb je wat marinade over? Dan kun je deze in de laatste 2 minuten toevoegen aan de kip.
  5. Bak de groenten op hoog vuur in een paar minuten gaar en knapperig. Serveer de aardappelschijfjes, kip en groenten samen op de borden. Kip marineren met Griekse kruiden, zó doe je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...